ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Α. Πελώνη: Τα εμβόλια είναι το εισιτήριο για επιστροφή στην κανονικότητα

«Καθώς η ύφεση της πανδημίας στη χώρα συνεχίζεται, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η μάχη με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει. Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν και οι επιστήμονες προειδοποιούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μπορεί ταυτόχρονα να λειτουργούν σαν αναμεταδότες του ιού, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο κίνδυνο για την κοινότητα. Όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στις νέες μεταλλάξεις να εξαπλωθούν και να προσβάλουν τους ανεμβολίαστους. Ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την προστασία της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα είναι το εισιτήριο επανόδου στην κανονικότητα», τόνισε η κ. Πελώνη.

Στη συνέχεια η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, υπογραμμίζοντας πως «είναι πολύ στενάχωρο όταν βλέπουμε και σήμερα ακόμα να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, εισαγωγές στις εντατικές, συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους και σχεδόν όλοι να είναι ανεμβολίαστοι ενώ είχαν τη δυνατότητα να προστατευθούν μέσα από το εμβόλιο». Επεσήμανε ακόμη ότι «πρέπει να πείσουμε όσους παραμένουν ακόμη δύσπιστοι απέναντι στον εμβολιασμό ότι αυτό δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία δική τους και των οικογενειών τους.

Για την επίτευξη του τείχους ανοσίας το συντομότερο δυνατόν και υιοθετώντας τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής που πρότεινε σπονδυλωτά μέτρα, η κυβέρνηση ακολουθεί μια συμπληρωματική στρατηγική που περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα ενθάρρυνσης του εμβολιασμού. Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ήδη την κάρτα ελευθερίας, μια επιβράβευση και ταυτόχρονα ένα κίνητρο στους νέους ηλικίας 18-25 ετών, να εμβολιαστούν».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Α. Πελώνη: Τα εμβόλια είναι το εισιτήριο για επιστροφή στην κανονικότητα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/live-i-enimerosi-tis-kyvernitikis-ekprosopoy-15/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Α. Πελώνη: Τα εμβόλια είναι το εισιτήριο για επιστροφή στην κανονικότητα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">