ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κεφαλονιά: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά – Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους

Μια καλύτερη μέρα ξημέρωσε για την Κεφαλονιά. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο που να απασχολεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες για να ελέγξουν την κατάσταση. Γίνονται κάποιες ρίψεις νερού από τα πτητικά μέσα, αλλά σε σημεία που έχουν πολύ μικρά “καντηλάκια” για τον φόβο αναζωπύρωσης.  Η πυροσβεστική έχει καταφέρει να ελέγξει τα επτά πύρινα μέτωπα της φωτιάς και η προσπάθεια περιορίζεται στο να μην υπάρχουν αναζωπυρώσεις. Άνοιξε και ο δρόμος Πόρος-Αργοστόλι για τους κατοίκους του νησιού.

Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Μιχάλης Βασιλάκης σε απευθείας σύνδεση με την Κεφαλονιά, το ένα μεγάλο μέτωπο πριν από την κοινότητα Πάστρα ελέγχθηκε πριν από περίπου μιάμιση ώρα, ενώ και στην κοντινή κοινότητα Κολαίτη, που είχε εκκενωθεί χθες “είναι όλα καθαρά”.

Με το πρώτο φως της μέρας ρίχτηκαν στη μάχη 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα

Πάντως, δύσκολη ήταν η νύχτα και για τους κατοίκους του νησιού καθώς εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα, ενώ είχε προηγηθεί η εκκένωση των χωριών Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί εκ νέου, καθώς πλέον επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 32 οχήματα, 2 ελικόπτερο και 1 ακόμη ελικόπτερο ως συντονιστικό και 4 αεροσκάφη ( 2 CL, 2 PZL). Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Επίσης μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι στα χωριά Καταλειός και Κάτω Καταλειός για να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να απομακρυνθούν αν χρειαστεί .

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κουλούρης, διέταξε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού να μεταβεί στο νησί προκειμένου να ερευνηθούν πλήρως τα αίτια της φωτιάς.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Κεφαλονιά: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά – Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/kinonia/kefalonia-choris-energo-metopo-i-fotia-dyskoli-nychta-gia-toys-katoikoys/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κεφαλονιά: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά – Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">