ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Περιοχές και νησιά που «φλερτάρουν» με το κόκκινο – Πού αυξάνονται τα υποχρεωτικά τεστ

Ένα βήμα πριν τα τοπικά lockdown βρίσκονται αρκετές νησιωτικές περιοχές της χώρας, την ώρα που τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται και οι επιστήμονες προβλέπουν έως και 10.000 μολύνσεις καθημερινά μέσα στον Αύγουστο.

«Πονοκέφαλο» έχουν προκαλέσει πέντε δημοφιλή νησιά που βρίσκονται στο «κόκκινο»: η Μύκονος, η Ίος, η Πάρος, η Σαντορίνη και οι νομοί Ηρακλείου και Ρεθύμνου στην Κρήτη. Τα στοιχεία είναι φανερά της κρισιμότητας της κατάσταση: 300% αύξηση κρουσμάτων μέσα σε μια εβδομάδα στη Μύκονο, 500% στην Ίο, 700% στην Πάρο.

Στο Ηράκλειο τα κρούσματα έχουν τριπλασιαστεί, ενώ στο Ρέθυμνο καταγράφηκαν διπλάσια κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα μέτρα που θα ισχύουν στα νησιά από το Σάββατο

Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα γίνεται εκτεταμένο τέστινγκ στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως γνωστοποίησε ο Νίκος Χαρδιαλιάς.

Ειδικότερα, από το Σάββατο 17 Ιουλίου, στις εν λόγω περιοχές, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα: μία με self test και μία με rapid test. Θα πρέπει να δηλώνουν το αποτέλεσμα την ΕΡΓΑΝΗ.

Υποχρέωση για τέστινγκ δύο φορές την εβδομάδα -μία με self test και μία με rapid test- θα έχουν και τα μη εμβολιασμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Το μέτρο αποσκοπεί στην προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους και στον περιορισμό της διασποράς του ιού, όπως σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Θεοχάρης: «Ναι» στα τοπικά lockdown αν το επιβάλλει η κατάσταση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown άφησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, «αν ξεφύγει η κατάσταση».

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι η τουριστική κίνηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Στο «πορτοκαλί» παραμένει και ο δήμος Σαλαμίνας, καθώς και περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας

Από τα 2.691 που ανακοινώθηκαν χθες τα 1.216 είναι στην Αττική.

Στη Θεσσαλονίκη έγιναν τρεις εισαγωγές εγκύων γυναικών σε ΜΕΘ.

31 περιοχές εμφανίζουν διψήφιο και τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων μεταξύ αυτών:

  • Ηράκλειο:112 κρούσματα
  • Θεσσαλονίκη: 184
  • Ρέθυμνο: 91
  • Λάρισα: 76
  • Αχαΐα και Κορινθία: 63

www.ertnews.gr



Το άρθρο Περιοχές και νησιά που «φλερτάρουν» με το κόκκινο – Πού αυξάνονται τα υποχρεωτικά τεστ εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/perioches-kai-nisia-poy-kokkinizoyn-se-poies-perioches-ayxanontai-ta-ypochreotika-test/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Περιοχές και νησιά που «φλερτάρουν» με το κόκκινο – Πού αυξάνονται τα υποχρεωτικά τεστ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">