ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τρίπολη: Στο δρόμο για τις φυλακές ο ηθοποιός Π. Φιλιππίδης

Στις φυλακές της Τρίπολης, οδηγείται ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης που κατηγορείται για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά από ισάριθμες καταγγελίες συναδέλφων του γυναικών σε βάρος του.

Αυτή την ώρα φεύγει από τη ΓΑΔΑ που βρισκόταν και μεταφέρεται στις φυλακές Τρίπολης, όπου βρίσκεται επίσης προφυλακισμένος ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ανέμενε την εξέλιξη της προσωρινής προφυλάκισής του, ενώ στο άκουσμα της προφυλάκισης του χθες, ήταν αιφνιδιασμένος και σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Για την προφυλάκιση του ηθοποιού συμφώνησαν ανακρίτρια και εισαγγελέας.

Ο ηθοποιός πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη σε βάρος του, είχε καταθέσει στον εισαγγελέα πολυσέλιδο υπόμνημα και είχε αρνηθεί όλα όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλουσες.
Την ίδια υπερασπιστική γραμμή ακολούθησε και κατά την χθεσινή του απολογία στην ανακρίτρια.

Ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από την συνάδελφο του, φέρεται να έχει τελεστεί το 2008, ενώ οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Στις δύο καταγγελίες που αφορούν απόπειρα βιασμού, ο ηθοποιός φέρεται να εμφανίζει παρόμοια τακτική έναντι των δύο συναδέλφων του, οι οποίες αναφέρουν πως όταν παρά την βία που τους άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του, εμφανίζεται να τις απειλούσε με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Στις ίδιες φυλακές βρίσκεται προφυλακισμένος για ανάλογα αδικήματα και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης μαζί με άλλα άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα.

Ρεπορτάζ: Πέγκυ Μπρούσαλη, Αννα Βλαχοπαναγιώτη / ΕΡΤ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Τρίπολη: Στο δρόμο για τις φυλακές ο ηθοποιός Π. Φιλιππίδης εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/tripoli/__trashed-31/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τρίπολη: Στο δρόμο για τις φυλακές ο ηθοποιός Π. Φιλιππίδης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">