ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Food safari: Θαλασσινά | Οστρακοειδή

(Διαθέσιμο έως 18/7/2021)
Ο ατρόμητος δύτης Πόλι Πολάκο αψηφά το κρύο και τα δυνατά ρεύματα για να μαζέψει μερικά από τα καλύτερα βασιλικά χτένια του κόσμου στο νησί Κανγκαρού. Ξεχωρίζουν τα μοβ θηλυκά χτένια με την αλμυρή γεύση και τις νότες ξηρών καρπών. Ο σεφ από την Καλαβρία Σαλβατόρε Πέπε (Pepe’s Cucina) ετοιμάζει μια νόστιμη μπουκιά με βασιλικά χτένια. Για τα «καπεσάντε γκρατινάτε», χρησιμοποιεί σκόρδο, αρωματικά βότανα και τριμμένο ψωμί.
Ο καλλιεργητής μυδιών Λανς Γουίφεν μαζεύει τον «μαύρο χρυσό» του από το Πορτ Άρλινγκτον της Βικτώρια και μας εξηγεί πόσο αειφόρο και λαχταριστό είναι αυτό το όστρακο.
Ο Τούρκος σεφ Σομέρ Σιβρίογλου (Anason, Efendy) μοιράζεται τη συνταγή του για γεμιστά μύδια και μας δείχνει πώς να τα τρώμε με το κέλυφος για κουτάλι. Εξομολογείται ότι μπορεί να φάει ως και 50 τη φορά!
Η Ιταλίδα Πάολα Τόπι (Bar Machiavelli) μοιράζεται συμβουλές για το μαγείρεμα του καβουριού. Λατρεύει τη γλύκα του μπλε καβουριού και το χρησιμοποιεί σε ένα αριστούργημα με φρέσκες παπαρδέλες που είναι έτοιμο σε τρία λεπτά.
Ο σεφ Ντάνι Ρούσο (Candelori’s, Russolini Group) θεωρεί τις καραβίδες το καλύτερο δώρο της θάλασσας και τις μαγειρεύει στον ξυλόφουρνο.



Το άρθρο Food safari: Θαλασσινά | Οστρακοειδή εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/food-safari-thalassina-ostrakoeidi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Food safari: Θαλασσινά | Οστρακοειδή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb