ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Kαὶ ἐγένετο φῶς ?

 


Γένεση 1:3:  "καὶ εἶπεν ὁ Θεός γενηθήτω φῶς καὶ ἐγένετο φῶς". 


Το ''Ελληνικό'' , το τέως αεροδρόμιο , είναι μια παλιά και πικραμένη ιστορία. Έχει περάσει «διά πυρός και σιδήρου». 


Από την εποχή της κατοίκησης του την δεκαετία του 1920-22, στην εποχή των βομβαρδισμών επί κατοχής το 1940 - 45, εν συνεχεία της απαλλοτριώσεως της συνοικίας του Bοσπόρου την δεκαετία του 1970 για την επέκταση του αεροδιαδρόμου, και έπειτα της άνθησής του στην εποχή της καθολικής παρακμής , των πολιτικών παιγνίων, και ετεροχρονισμένα , έπειτα από πολλά χρόνια ερήμωσης, πλέον τίθεται το ζήτημα εκμεταλλεύσεως - διαχειρίσεως - αξιοποιήσεως. 


Το Ελληνικό πράγματι χρησιμοποιήθηκε στην πολιτική σκακιέρα με απαράδεκτο τρόπο και απέδωσε οφέλη στον Α.Τσίπρα, ως αντιπολιτευόμενο , καθώς επίσης, σε μια σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ . Πολλές χιλιάδες πολίτες ψήφισαν στις εκλογές του 2014 Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποφευκτεί ''το σκάνδαλο του Ελληνικού'' !!!


Ο Τσίπρας ως αντιπολιτευόμενος εμφανιζόταν ''μαχόμενος'' κατά της Ιδιωτικοποιήσεως από την κυβέρνηση Σαμαρά, αποκαλώντας μέγα σκάνδαλο την ιδιωτικοποίησή του από το κόμμα της ΝΔ, ενώ ως πρωθυπουργός ο ίδιος υπέγραψε το μνημόνιο παραχωρήσεως - ιδιωτικοποιήσεώς του. 


Γιάννης Κουρδομένος:Προσωπικά πιστεύω ότι η ποιότητα ζωής δεν χαρακτηρίζεται ούτε προκύπτει από τα υψηλά κτίρια , και είναι αυταπόδεικτο ότι όσοι αποκτούν πολλά χρήματα δεν κατασκευάζουν πλέον ουρανοξύστες , αντιθέτως κατασκευάζουν μεζονέτες με αρκετά στρέμματα κήπου , είτε αγοράζουν μονοκατοικίες. Κολοσσοί εταιρίες δεν κατασκευάζουν πλέον υψηλά κτίρια , κατασκευάζουν νέου τύπου σχέδια σε δυο - τρία επίπεδα - πατώματα.


Υπάρχει ο σχεδιασμός , ο οριζόντιος , που προσωπικά εμένα μου αρέσει περισσότερο, ( δεδομένου ότι άπαντες 'γειώνονται' ως στοιχεία της φύσεως και του περιβάλλοντος ) και της κάθετης προοπτικής των ουρανοξυστών. Δεδομένου ότι δεν είμαι βέβαιος τι θα σχεδίαζαν οι Ικτίνος και Καλλικράτης σήμερα , προς το παρόν επιφυλλάσσομαι.



Εμείς , έπειτα όσων ίσχυσαν αναφορικά με το Ελληνικό παρακαλουθούμε τις εξελίξεις σιωπηλά και ταπεινά πλέον , χωρίς κορώνες, σχολιασμούς, αναμένοντας το τελικό αποτέλεσμα το οποίο θα κρίνει τις επιλογές όλων των εμπλεκομένων οι οποίοι επικαλούνται το όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μας.


Λάβαμε σήμερα ένα μήνυμα από την ομάδα της Lamda Development ώστε να συμμετάσχουμε στην παρουσίαση, όμως , την ίδια ώρα βρισκόμασταν στο Νοσοκομείο λόγω ενός ραντεβού το οποίο δεν μπoρούσε να πάρει αναβολή.


Αναρτούμε και το βίντεο της παρουσίασης για την δική σας αξιολόγηση, τονίζοντας ότι άλλα ήταν τα σχέδια που είχαμε δει αναφορικά με τους ουρανοξύστες, και τελικά έπειτα από μια ανάρτησή μας του Γλυφάδα web πριν από μερικούς μήνες, η οποία έδειχνε τους πράσινους ουρανοξύστες της γείτονας χώρας Ιταλίας , διαπιστώνουμε ότι τα σχέδια του επενδυτή κινούνται προς ανάλογο αποτέλεσμα.


Το μήνυμα της ομάδας της Lamda Development


Καλησπέρα σας,


Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της σημερινής παρουσίασης των αρχιτεκτονικών σχεδίων του Marina Tower, του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στην Ελλάδα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το πλήρες video της παρουσίασης είναι διαθέσιμο μέσω YouTube στον παρακάτω σύνδεσμο:


https://www.youtube.com/watch?v=WdTZL5ZPUGM

 
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Με εκτίμηση,


Η Ομάδα της Lamda Development

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Kαὶ ἐγένετο φῶς ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">