ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δάκρυα χαρμολύπης για τις Μ. Κυρίδου – Χ. Μπούρμπου – Τα δώσαμε όλα (video)

«Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Χθες τα δώσαμε όλα και περάσαμε. Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να είσαι σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων σε τέτοια ηλικία; Και μόνο αυτό είναι μεγάλη επιτυχία», δήλωσε στην ΕΡΤ εμφανώς συγκινημένη η Μαρία Κυρίδου αμέσως μετά την σπουδαία εμφάνισή της στον τελικό της κωπηλασίας.

«Είμαι ευχαριστημένη και θα έχω φοβερές αναμνήσεις από αυτή την Ολυμπιάδα. Κάναμε μια πάρα πολύ δυνατή κούρσα. Οι άλλες αθλήτριες ήταν πολύ πιο έμπειρες. Ήξεραν πως να χειριστούν την κούραση από χθες. Εμείς το παλέψαμε και είμαι πολύ χαρούμενη», δήλωσε η συναθλήτριά της, Χριστίνα Μπούρμπου.

Απαντώντας στην ερώτηση τι έχει να θυμάται από αυτούς τους τόσο ιδιαίτερους Ολυμπιακούς Αγώνες η Μαρία Κυρίδου δήλωσε ότι σίγουρα είναι ο καιρός. «Πιο πολύ από όλα θα μου μείνει ο ενθουσιασμός μας, η χαρά μας. Η χθεσινή ημέρα ήταν (γι εμάς) η κορύφωση αυτών των αγώνων γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν θα μπορέσεις να ξαναρθείς σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να πάρεις την πρόκριση». Μιλώντας για τα επόμενα σχέδια της είπε: «Από Σεπτέμβριο και οι δύο θα ξεκινήσουμε τις σπουδές μας. Θα προσπαθήσουμε και οι δύο ταυτόχρονα να κάνουμε την προπόνηση που χρειάζεται. Θα συνεχίσουμε και θα φανεί το επόμενο καλοκαίρι».

Η συγκίνηση των οικογενειών

Η ΕΡΤ βρέθηκε κοντά στις οικογένειες των δύο αθλητριών από τη Θεσσαλονίκη που έκαναν περήφανους τους Έλληνες με την 5η θέση που κατέλαβαν και το χθεσινό παγκόσμιο ρεκόρ. Ο πατέρας και η αδελφή της Χριστίνας Μπούρμπου μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής “Αθήνα – Τόκιο” για την 20χρονη αθλήτρια.

«Υπήρχε από πίσω μια μεγάλη προεργασία, πολλά χρόνια τώρα. Φθάσανε χθες να κάνουν τον άθλο, να πάρουν την πρόκριση με παγκόσμιο ρεκόρ. Οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές για σήμερα. Τα κορίτσια δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους. Κάνανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση, αλλά δεν έχουν την εμπειρία ακόμη. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπούρμπος.

Η αδερφή της, Ελίζα, είπε ότι «η δεύτερη κούρσα σε λιγότερο από 24ωρες είναι λίγο υπερβολικό. Τα κορίτσια τα έδωσαν όλα και έφεραν την 5η θέση στους Ολυμπιακούς, κάτι που δεν κάνουν και πολλά 20χρονα στις μέρες μας. Ήταν απίστευτες», και όπως είπε την χαρακτηρίζει η θέληση, το πάθος και ο ζήλος για την τελειότητα.

Όπως είπε ο πατέρας της παγκόσμιας πρωταθλήτριας «η Χριστίνα έχει τρία παγκόσμια ρεκόρ, μια σειρά από νίκες, έχει πάρει και χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2019 στην Ολυμπιάδα Νέων στο Μπουένος Άιρες. Θα πάει να σπουδάσει, με υποτροφία, στη Νέα Υόρκη, απλά δεν αφήνουμε το όνειρο της επόμενης προσπάθειας για τους άλλους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για την σπουδαία εμφάνιση της κόρης της, Μαρίας Κυρίδου, μίλησε στην εκπομπή και η μητέρα της νεαρής αθλήτριας, Χριστίνα Κορσάρη.

 

 

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Δάκρυα χαρμολύπης για τις Μ. Κυρίδου – Χ. Μπούρμπου – Τα δώσαμε όλα (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/dakrya-charmolypis-gia-tis-m-kyridoy-ch-mpoyrmpoy-ta-dosame-ola-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δάκρυα χαρμολύπης για τις Μ. Κυρίδου – Χ. Μπούρμπου – Τα δώσαμε όλα (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">