ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η επιδημία «τρέχει» στους νέους – Νέο καμπανάκι από ειδικούς – Το σποτ του ΕΚΠΑ (video)

«Είμαστε μαζί, σπουδάζουμε, αγκαλιαζόμαστε, διασκεδάζουμε, πάμε διακοπές» είναι το μήνυμα του νέου σποτ υπέρ του εμβολιασμού από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Πρέπει να τρέξουν και τα παιδιά 15-17 ετών ώστε να μην διασπείρουν τον ιό στους ενηλίκους, τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σπυρίδης.

Να αισθάνονται ασφαλείς οι γονείς παιδιών ηλικίας από 12 ετών, προτρέπει ο κ. Σπυρίδης μιλώντας για ανοσοποιητικό σύστημα που συμπεριφέρεται όπως των ενηλίκων και δίχτυ ασφαλείας βασισμένο σε μελέτες.

Γυρίζοντας από διακοπές τα κρούσματα θα αυξηθούν, θα υπάρξουν επαφές και καραντίνα με κίνδυνο να μείνουν 2-3 παιδιά στις τάξεις, ανέφερε ο Παιδίατρος.

Την ίδια ώρα ο Γενικός Συντονιστής λοιμωξιολόγος του Ευαγγελισμού Βασίλης Παπασταμόπουλος επισημαίνει ότι η επιδημία τρέχει στους νέους και η λογική σειρά είναι ότι θα το μεταφέρουν στους μεγαλύτερους, καθώς με πσοσοτά 50-60% απέχουμε από τη συλλογική ανοσία.

Το σύστημα αρχίζει να πιέζεται με παράπλευρη «επιδημία» άλλων προβλημάτων υγείας από ανθρώπους που φοβήθηκαν ή παραμέλησαν επί μήνες να πάνε στο γιατρό, επισημαίνει ο λοιμωξιολόγος, αναφέροντας επίσης ότι με βάση τα περισσότερα από 3.500 κρούσματα (χθεσινά δεδομένα) οι εισαγωγές ανέρχονται σε 3.8% των διαγνωσμένων κρουσμάτων, ενώ αντίστοιχα τον Μάιο ήταν τριπλάσιες στο 9%.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Η επιδημία «τρέχει» στους νέους – Νέο καμπανάκι από ειδικούς – Το σποτ του ΕΚΠΑ (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/i-epidimia-trechei-stoys-neoys-neo-kampanaki-apo-eidikoys-to-spot-toy-ekpa-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η επιδημία «τρέχει» στους νέους – Νέο καμπανάκι από ειδικούς – Το σποτ του ΕΚΠΑ (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">