ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θ. Βασιλακόπουλος: Κοινή λογική να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό (video)

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες αναφέρθηκε στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, πνευμονολόγος. Δηλώσεις, επίσης, για το success story της Καρπάθου που νίκησε το φετινό καλοκαίρι τον καρονοϊό έκανε στην εκπομπή “Από τις έξι” και ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Νισύριος.
«Από την αρχή του κορονοϊού κάναμε rapid test με απόφαση του Δήμου και με τη συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, το 75% των κατοίκων είναι εμβολιασμένοι. Κάναμε επίσης τώρα και ένα πρόγραμμα με το νοσοκομείο για τον εμβολιασμό των παιδιών από 15 – 17 ετών», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Νισύριος, δήμαρχος Καρπάθου με αφορμή το γεγονός ότι στο νησί δεν υπάρχουν πλέον κρούσματα Covid-19.

Θ. Βασιλακόπουλος: Το κράτος πρέπει να διαφυλάξει την υγεία όλων των πολιτών

Σχολιάζοντας την ενδεχόμενη μείωση του εμβολιαστικού ρυθμού Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, πνευμονολόγος και καθηγητής ιατρικής, τόνισε ότι «το Κράτος πρέπει να διαφυλάξει την υγεία όλων των πολιτών. Πρέπει να προστατεύσει και τους δύσπιστους και τους αρνητές».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, «δεν πρέπει να συζητάμε τα αυτονότητα, ότι οι άνθρωποι που παρέχουν υπηρεσίες υγείες σε άλλους, πρέπει να είναι εμβολιασμένοι είναι θέμα κοινής λογικής. Το ποσοστό αποδοχής του εμβολίου μεγαλώνει διότι και οι δύσπιστοι υγειονομικοί πείθονται για την ασφάλεια και την χρησιμότητά του. Παρακαλώ και εγώ όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν πρέπει να επεκταθεί το θέμα της υποχρεωτικότητας και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι χωρίς μαζικό εμβολιασμό των πάντων δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Αυτό ισχύει για παράδειγμα στις κατασκηνώσεις όπου τα παιδιά δεν μπορούν να είναι ασφαλή. Με τα rapid test δεν μπορούμε να βρούμε όλα τα περιστατικά. «Το να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα σε όλα τα επαγγέλματα που έρχονται σε επαφή με το κοινό είναι κοινή λογική» και όπως είπε «το κόστος νοσηλείας στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι αδιανόητο υψηλό. Αυτά τα λεφτά δεν μπορούμε να τα διαθέσουμε για κάτι καλύτερο;».

Μιλώντας, μεταξύ άλλων, για τον μαζικό εμβολιασμό ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε:

«Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μας. Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους που διστάζουν να εμβολιαστούν ότι η μόνη λύση είναι ο μαζικός εμβολιασμός. Πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να το πετύχουμε».

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα με τους αντιεμβολιαστές ο κ. Βασιλακόπουλος τα χαρακτήρισε λυπηρά.

«To μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το Διαδίκτυο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το καλό και για το κακό. Στο Διαδίκτυο μπορεί να αναρτήσει κανείς οποιαδήποτε μη ελεγμένη πληροφορία, την οποία αν ο άλλος ψάχνει θεωρίες συνωμοσίας να τη διαβάσει και να τη θεωρήσει και έγκυρη πληροφορία. Όλοι οι πολίτες να ενημερώνονται από τους επίσημους ιστοτόπους της επίσημης κυβέρνησης και των επιστημονικών εταιρειών».

 

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Θ. Βασιλακόπουλος: Κοινή λογική να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/th-vasilakopoylos-koini-logiki-na-epektathei-i-ypochreotikotita-ston-emvoliasmo-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θ. Βασιλακόπουλος: Κοινή λογική να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">