ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σπ. Καπράλος στην ΕΡΤ για Ολυμπιακούς στο Τόκιο: Πώς θα διεξαχθούν – Δύο οι σημαιοφόροι στην έναρξη (video)

Ογδόντα τρεις θα είναι οι έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις 6».

Ο κ. Καπράλος μίλησε για το πώς θα διεξαχθούν οι αγώνες, κάνοντας λόγο για μια μναδική διοργάνωση στην ιστορία τους, αφού θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές, εν μέσω πανδημίας, επισημαίνοντας ότι οι περιορισμοί που έχουν σχεδιαστεί είναι πρωτόγνωροι.

Εξήγησε, μεταξύ άλλων, ποιο είναι το ιατρικό πρωτόκολλο που θα τηρηθεί, μιλώντας για συγκεκριμένες δηλώσεις παρουσίας μέσω ειδικής εφαρμογής, που απαιτούνται, στις οποίες δεν επιτρέπονται παρεκκλίσεις.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να μεταφερθεί ο ιός στην Ιαπωνία από αυτούς που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε, αναφορικά με την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στην διοργανώτρια χώρα.

Ο κ. Καπράλος έκανε επίσης γνωστό ότι η ελληνική αποστολή θα μπει στο στάδιο για την Έναρξη, με δύο σημαιοφόρους.

Υπενθυμίζεται ότι στην τοποθέτησή του για την πραγματοποίηση των αγώνων χωρίς θεατές, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είχε μιλήσει για μια απόφαση που στενοχωρεί, προσθέτοντας: «Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτή την απόφαση, από την στιγμή που το Τόκιο κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της πανδημίας. Είναι γεγονός ότι χάνεται η εορταστική ατμόσφαιρα των Αγώνων αλλά από την άλλη πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν και έτσι δεν θα χαθεί το όνειρο για τους αθλητές και τις αθλήτριες που εδώ και πέντε χρόνια προετοιμάζονται σκληρά για τους Ολυμπιακούς. Αυτοί είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και πρέπει να τηρήσουμε όλα τα μέτρα για την ασφάλειά τους αλλά και για την ασφάλεια των κατοίκων της Ιαπωνίας. Με το βοήθεια των τηλεοπτικών μεταδόσεων θα ζήσουν όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη τον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των συμμετεχόντων και των θεατών».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Σπ. Καπράλος στην ΕΡΤ για Ολυμπιακούς στο Τόκιο: Πώς θα διεξαχθούν – Δύο οι σημαιοφόροι στην έναρξη (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/athlitismos/sp-kapralos-stin-ert-gia-olympiakoys-sto-tokio-pos-tha-diexachthoyn-dyo-oi-simaioforoi-stin-enarxi-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σπ. Καπράλος στην ΕΡΤ για Ολυμπιακούς στο Τόκιο: Πώς θα διεξαχθούν – Δύο οι σημαιοφόροι στην έναρξη (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">