ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σ. Πουρνάρας: Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία θα αυξηθούν ξανά – Ελπίδα ότι η ινδική μετάλλαξη θα είναι λιγότερο επιθετική (video)

«Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι ακόμη σχετικά λίγες, ωστόσο νομοτελειακά θα αυξηθούν κάποια στιγμή όταν αρχίσει ο καιρός λίγο να κρυώνει» επισήμανε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σπύρος Πουρνάρας μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι», σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού της τελευταίας περιόδου.

Ο ίδιος πρόσθεσε σχετικά ότι δεν πρέπει να αναμένουμε μια κατάσταση ίδια με την περσινή δεδομένου ότι φέτος υπάρχουν οι εμβολιασμοί. «Έχουμε και την ελπίδα ότι η ινδική μετάλλαξη θα είναι λιγότερο επιθετική».

Αναφερθείς στους εμβολιασμούς για τα παιδιά μικρής ηλικίας και τους φοιτητές, ο κ. Πουρνάρας σημείωσε σχετικά τα μεν παιδιά επιδεικνύουν ωριμότητα για την απόφαση, οι δε φοιτές πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν πριν επιστρέψουν στα αμφιθέατρα.

«Στις επαγγελματικές ομάδες όπου οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με άλλους θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Φαντάζεστε να “ξανακλείσει” η χώρα; Δεν θέλω να το πιστέψω και δεν θέλω να το δεχτώ. Δεν πρέπει να το αφήσουμε», σημείωσε σχετικά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κυκλάδων Αντώνης Καρατάσος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα στα νησιά, μετά και την περίπτωση της Μυκόνου όπου προ ημερών επιβλήθησαν. «Από Μύκονο και Πάρο ωστόσο, έχω ενημέρωση ότι όντως γίνοναι ακυρώσεις από χθες», είπε ερωτηθείς σχετικά.

«Ο εμβολιασμός θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός ήδη από την αρχή της σεζόν», είπε ακόμη ο κ. Καρατάσος, ερωτηθείς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Σ. Πουρνάρας: Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία θα αυξηθούν ξανά – Ελπίδα ότι η ινδική μετάλλαξη θα είναι λιγότερο επιθετική (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/s-poyrnaras-oi-eisagoges-sta-nosokomeia-tha-ayxithoyn-xana-elpida-oti-i-indiki-metallaxi-tha-einai-ligotero-epithetiki-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σ. Πουρνάρας: Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία θα αυξηθούν ξανά – Ελπίδα ότι η ινδική μετάλλαξη θα είναι λιγότερο επιθετική (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">