ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Ζέστη, υγρασία και άνεμοι (video)

Αν και υποχώρησε το κύμα καύσωνα που μας απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες, παραμένουν ωστόσο σχετικά υψηλές οι θερμοκρασίες μιας και οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική που έχουν καλύψει μεγάλο μέρος της Ανατολικής και Ν. Ευρώπης, έχουν εγκαινιάσει μια μακρά περίοδο ζέστης, που δε θα μας εγκαταλείψει έτσι εύκολα… Κάτι το οποίο μόνο περίεργο δε μπορεί να χαρακτηριστεί άλλωστε, αφού βρισκόμαστε σε Μεσογειακή χώρα στην καρδιά του καλοκαιριού…!

Έτσι λοιπόν, αυτήν την εβδομάδα θα συνεχίσουμε να βλέπουμε κατά τόπους στα ηπειρωτικά και 37-38άρια, ιδιαίτερα αύριο και την Τετάρτη που θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία, θα το αντέξουμε όμως μιας και δε θα πάει παραπάνω, αντιθέτως από την Πέμπτη θα παρουσιάσει και πάλι μικρή πτώση.

Δε θα λείψει φυσικά και η συνήθης καλοκαιρινή αστάθεια με τις τοπικές μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες, κυρίως το 2ήμερο Πέμπτη – Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει λιακάδα σε όλη τη χώρα.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι το μελτέμι, το οποίο θα ενισχυθεί στα 7-8 μποφόρ από την Τετάρτη και θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς…!

ΣΗΜΕΡΑ
Αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές μπόρες ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, έως 35-37 βαθμούς τοπικά στα ηπειρωτικά και έως 30-32 στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ
Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές και τοπικές μπόρες, κυρίως στα βόρεια, το μεσημέρι – απόγευμα. Νοτιάδες 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 36 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λίγες συννεφιές, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Μεταβλητοί άνεμοι 2-3 μποφόρ και θερμοκρασία έως 34 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Αρκετά καλός καιρός, με μικρή πιθανότητα για τοπικές μεσημεριανές μπόρες στα ανατολικά, βοριάδες έως 4-6 μποφόρ και μικρή περαιτέρω άνοδος θερμοκρασίας, στα ηπειρωτικά έως 36-38 βαθμούς τοπικά.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος της ΕΡΤ
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών & Κρίσεων
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών
Τηλ.: 6980903762

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Ζέστη, υγρασία και άνεμοι (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/kinonia/o-kairos-me-tin-patty-spiliotopoyloy-zesti-ygrasia-kai-anemoi-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Ζέστη, υγρασία και άνεμοι (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">