ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι προπονητές που δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα την τελευταία 20ετία

Οι προπονητές που δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα την τελευταία 20ετία

Την τελευταία εικοσαετία τα ποσά που δαπανούνται από ομάδες για μεταγραφές έχουν εκτοξευτεί κατακόρυφα και συνεχίζουν να ανεβαίνουν ραγδαία.

Οι προπονητές που έχουν ξοδέψει τα περισσότερα εξ αυτών των χρημάτων έχουν συνταχθεί από την εξειδικευμένη ιστοσελίδα «Transfermarkt» σε μία δεκάδα κατάταξης.

Πρώτος στην σχετική λίστα είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο, που έχει περάσει από την τεχνική ηγεσία των Πόρτο, Τσέλσι, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ. Πλέον, βρίσκεται στον πάγκο της Ρόμα και συνολικά έχει ξοδέψει με τους συλλόγους του περίπου 1.76 δισ. ευρώ για συνολικά 104 μεταγραφές.

Εν συνεχεία, ο Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκεται στη δεύτερη θέση, έχοντας διατελέσει ως προπονητής σε Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι. Θυμίζουμε, όμως, πως σε αντίθεση με τον Πορτογάλο προπονητή, ο Γκουαρδιόλα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2008. Συνολικά, λοιπόν, έχει ξοδέψει 1.59 δισ. ευρώ.

Το βάθρο συμπληρώνει στη τρίτη θέση ο Κάρλο Αντσελότι. Έχοντας κάτσει στους πάγκους των Μίλαν, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν Μονάχου, Νάπολι, Έβερτον και Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ιταλός προπονητής έχει ξοδέψει συνολικά 1.37 δισ. ευρώ για μεταγραφές.

Παρ’ όλα αυτά, το αξιοσημείωτο είναι πως στην δεκάδα της εν λόγω λίστας, βρίσκεται και ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, με δαπανημένο ποσό ύψους 864 εκατ. ευρώ.

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη:

1. Ζοζέ Μουρίνιο 1,760 δισ.

2. Πεπ Γκουαρδιόλα 1,590 δισ.

3. Κάρλο Αντσελότι 1,370 δισ.

4. Μανουέλ Πελεγκρίνι 1,160 δισ.

5. Μασιμιλιάνο Αλέγκρι 1,060 δισ.

6. Ντιέγκο Σιμεόνε 985 εκατ.

7. Αντόνιο Κόντε 944 εκατ.

8. Αρσέν Βενγκέρ 891 εκατ.

9. Ερνέστο Βαλβέρδε 864 εκατ.

10. Ουνάι Εμερι 846 εκατ.

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

 

sports.ert.gr.



Το άρθρο Οι προπονητές που δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα την τελευταία 20ετία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://sports.ert.gr/eidisis/diethni/oi-proponites-poy-dapanisan-ta-perissotera-chrimata-tin-teleytaia-20etia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι προπονητές που δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα την τελευταία 20ετία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">