ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

80 χιλιάδες ευρώ θα κοστίσει σε κάθε Έλληνα η έκδοση των νέων ταυτοτήτων !!!


Εντός του Σεπτεμβρίου θα γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της τελικής κύρωσης του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες, αν και είναι δεδομένο όπως έχει διαρρεύσει ότι την δουλειά την πήρε η 
Space Hellas.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Για πόσο κοροΐδο περνάνε τον Ελληνικό λαό όταν θα χρεώσουν 80 χιλιάδες ευρώ κάθε πολίτη για ένα χαρτάκι μέσα σε ζελατίνα ; Τα χρήματα που ένας πολίτης αγοράζει πρώτη κατοικία θα αντιστοιχούν σε ένα ζελατινοποιημένο έγγραφο. 

Γιατί δεν πάτε ένα βήμα πιο μπροστά και αντί για χαρτάκια μέσα σε ζελατίνες των 80.000 χιλιάδων ευρώ !!! να προκύψει εφαρμογή κινητού για όλους τους πολίτες της Ε.Ε

Αναρωτιόμαστε τι πολιτικές κονόμας εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες, και πως εκτοπίζεται με σκοπιμότητα από την πλευρά των κυβερνήσεων η δεδομένη υφιστάμενη τεχνολογία προς χάριν της συντήρησης και του αναχρονισμού. Είναι σαφές ότι στους 100 πολίτες των χωρών της Ε.Ε και οι 100 διαθέτουν κινητό. Δεν είμαστε βέβαιοι αν έστω οι πενήντα έχουν καθημερινά πάνω τους αστυνομική ταυτότητα, και ειδικότερα οι νεό-ώ-τερες ηλικίες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ: Είναι σαφές ότι η ίδια η κοινωνία, όταν θα ωριμάσει , διότι σε όλες τις χώρες ''κοιμάται ακόμα με τα τσαρούχια'' , θα αξιώσει την ισχύ των αυτονόητων, και στην ισχύ των αυτονόητων όλα τα δημόσια έγγραφα , ταυτότητα, δίπλωμα, άδεια, διαβατήριο, κ.α., πρέπει να γίνουν μια εφαρμογή κινητού κρατικής πλατφόρμας κάθε χώρας. Όλα τα υπόλοιπα, τα οποία ακόμα και σήμερα ακολουθούνται, είναι τακτικές - πολιτικές αναχρονισμού και συντήρησης της παρελθοντολογίας για την κονόμα όσων μετέχουν του συστήματος καθώς και πλειάδας ημετέρων τους. 

Μια εφαρμογή κινητού σε κρατική πλατφόρμα διασφαλίζει πολλά περισσότερα από ένα ζελατινοποιημένο έγγραφο, όπως είναι το δακτυλικό αποτύπωμα, η κόρη του οφθαλμού, κ.α., και κυρίως είναι πιο ασφαλής μέθοδος από τις ''νέες'' ταυτότητες, ενώ κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια λιγότερα χρήματα. Βέβαια ο υποφαινόμενος σας αναφέρει σήμερα όσα θα θεσπιστούν έπειτα από τουλάχιστον 50 χρόνια κονόμας πολιτικών, ευρωβουλευτών, και ημετέρων.

Όσοι/ες από εσάς διαθέτετε εφαρμογές κινητού τραπεζών, έχετε διαπιστώσει ότι κινδυνεύουν τα χρήματά σας ; Έχουν προκύψει παραβιάσεις του τραπεζικού συστήματος αναφορικά με τις εφαρμογές κινητών των τραπεζών ; Γιατί δεν κάνουν το αντίστοιχο οι κυβερνήσεις και με τα δημόσια έγγραφα ; Δεν σας βάζει σε σκέψεις ;

Τι δημιουργείται με 800.000.000 εκατομμύρια ευρώ

Με τα 800.000.000 εκατομμύρια ευρώ που θα κοστίσει στον Ελληνικό λαό η έκδοση των νέων εγγράφων, δημιουργείται μια κρατική βιομηχανία τεχνολογίας αιχμής με την αφρόκρεμα των επιστημόνων του πλανήτη, παρέχονται δωρεάν τα πιο εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα σε όλους τους πολίτες με την εφαρμογή ''app'' των δημοσίων εγγράφων με σκανάρισμα δακτυλικών αποτυπωμάτων και κόρης οφθαλμού, δημιουργείται η κρατική πλατφόρμα , ενώ μένει παρακαταθήκη στον Ελληνικό λαό η κρατική βιομηχανία.

80 χιλιάδες ευρώ θα κοστίσει σε κάθε Έλληνα η έκδοση των νέων ταυτοτήτων !!!

Το κριτήριο για τη «νίκη» στον διαγωνισμό θεωρείται η χαμηλότερη προσφορά και ο καθαρός προϋπολογισμός του διαγωνισμού αγγίζει τα 400.000.000 ευρώ (με τον ΦΠΑ ανεβαίνει στα 515.000.000 ευρώ), ωστόσο υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανεβάζουν το κόστος στα 800.000.000 ευρώ.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού έχουν προκριθεί τρεις κοινοπραξίες στις οποίες έχουν τεθεί επικεφαλής τρεις εισηγμένες εταιρίες. Πρόκειται για τη Unisystems (συμφερόντων του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα), τον ΟΤΕ και τη Space Hellas. Ειδικότερα οι τρεις κοινοπραξίες είναι οι εξής: 1) Thales Dis France – Unisystems, 2) Veridos Ματσούκης – ΟΤΕ – Byte – ΙNCM και 3) Zetes Industries – Zetes – Space Hellas – ANY. Οι δύο κοινοπραξίες που έμειναν εκτός είναι οι Ιdemia – Neurosoft και Ιn Continu Et Services – Inform Λύκος, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι αποκλείστηκαν λόγω ελλείψεων στους τεχνικούς φακέλους τους.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια ενός νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ) με σκοπό την έκδοση των νέων δελτίων ταυτότητας, διαβατηρίων και εγγράφων ταυτοποίησης του ελληνικού κράτους, ήτοι συνολικά 45.000.000 έγγραφα ασφαλείας. 

Το ένα σκέλος του project είναι η ανάπτυξη των υποδομών πληροφορικής και εκτύπωσης (ύψους περίπου 100.000.000-120.000.000 ευρώ) και το δεύτερο η παροχή της υπηρεσίας (300.000.000 ευρώ) για την έκδοση των εγγράφων που θα πραγματοποιείται από το στελεχιακό δυναμικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ., αλλά τα αναλώσιμα και η τεχνική υποστήριξη θα ανήκουν στην ευθύνη της αναδόχου κοινοπραξίας.

Οι νέες ταυτότητες δεν θα λειτουργούν μόνο ως έγγραφα ταυτοποίησης του κατόχου, αλλά και ως «κλειδιά» για πολλές συναλλαγές των πολιτών μέσα από το Διαδίκτυο, τόσο με το δημόσιο, όσο και με τον ιδιωτικό τομέα.

Οι νέες ελληνικές ταυτότητες θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, τύπου ID-1, με κοινά χαρακτηριστικά ασφαλείας, και θα φέρουν ζώνη μηχανικής ανάγνωσης, για αναγνώριση από ειδικά μηχανήματα σάρωσης. 

Το εν λόγω έργο, που χαρακτηρίζεται διαβαθμισμένο, λόγω της φύσης του, έχει προκηρύξει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η νέα ταυτότητα θα είναι σαν το δίπλωμα οδήγησης με έγχρωμη φωτογραφία και θα ενσωματώνει την ηλεκτρονική υπογραφή, που θα αρκεί για τις συναλλαγές με το Δημόσιο. 

Η αλλαγή των ταυτοτήτων επιβάλλεται από τις νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 80 χιλιάδες ευρώ θα κοστίσει σε κάθε Έλληνα η έκδοση των νέων ταυτοτήτων !!! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">