ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Aπό αύριο Τετάρτη η αναστολή εργασίας σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Σε αναστολή εργασίας  θα τίθενται από αύριο οι υγειονομικοί που δεν θα έχουν κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου. Επίσης χθες  τμήμα του ΣτΕ απέρριψε αιτήσεις υγειονομικών, που ζητούσαν να “παγώσει” προσωρινά το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Αύριο επίσης, ανοίγει η πλατφόρμα, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν ότι επιθυμούν να εργαστούν και να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, απηύθυνε ύστατη έκκληση στους επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν, έστω και τώρα, «ως μια πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία», τονίζοντας ότι ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε, ότι όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας και μετά αποφασίσουν να εμβολιαστούν, δεν είναι βέβαιο ακόμη ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις.

Μιλώντας την ΕΡΤ ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος σχολίασε πως αυτό είναι μια λογική εξέλιξη καθώς η πολιτεία και οι υγειονομικές  υπηρεσίες  θα πρέπει να αναπληρώσουν, κενές θέσεις  στην πρώτη γραμμή για τη Δημόσια υγεία.

Όσοι μπουν σε αναστολή   θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν μια «νεκρή υπαλληλική περίοδο» καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση  συνταξιοδότησης , δεν μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα σε άδεια ακόμα και αυτή των άνευ αποδοχών ενώ δεν προάγονται. Είναι, τόνισε ο κ. Καρούζος,  χρόνος που αποστερεί τον υπάλληλο και από την ασφαλιστική κάλυψη αλλά κυρίως από τον μισθό. Ο εργατολόγος αναφέρθηκε  και στην ανάγκη θεραπείας  διάταξης  που δεν προβλέπει περιπτώσεις  νόσησης  ευρισκόμενων σε αναστολή  να μπορέσουν  να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από 14ημέρες  με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Νέες Κατηγορίες

Α δόση έως 15/9

  • Μονάδες Ψυχικής Υγείας
  • Οργανισμοί και φορείς απεξάρτησης
  • Συμβουλευτικοί Σταθμοί και Θεραπευτικά Κέντρα κατά των ναρκωτικών
  • Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας
  • Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ)

Εφαρμογή αναστολής εργασίας:

  • Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων (16/8) : Εως 3/9
  • Υγειονομικοί: Εντός 48 ωρών μετά την 1/9
  • Νέες κατηγορίες: Εντός 48 ωρών μετά τις 15/9

Σημειώνεται πως ανεμβολίαστοι είναι σήμερα  η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων, καθώς 9 στους 10, ΔΕΝ έχουν κάνει το εμβόλιο. Οι ειδικοί καλούν τους γονείς να εμβολιάσουν τους εφήβους από 12 ως 17 ετών, καθώς ένα στα πέντε κρούσματα  Covid-19 αφορά παιδιά.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Aπό αύριο Τετάρτη η αναστολή εργασίας σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/apo-ayrio-tetarti-i-anastoli-ergasias-se-anemvoliastoys-ygeionomikoys/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Aπό αύριο Τετάρτη η αναστολή εργασίας σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">