ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στο λεκανοπέδιο της Αττικής

Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στη βόρεια Αττική, έχουν αποκοπεί οι κύριες γραμμές μεταφοράς υψηλής αλλά και μέσης τάσης του δικτύου που ξεκινούν από το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι. Οι γραμμές αυτές τροφοδοτούν τις περιοχές Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Βριλήσσια και Κηφισιά, οι οποίες πλέον τροφοδοτούνται από εναλλακτικές διαδρομές από τα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης και Αχαρνών. Οι βλάβες προκαλούν διαταραχές στο δίκτυο μεταφοράς και σύντομες διακοπές ηλεκτροδότησης.

Οι κύριες γραμμές ηλεκτροδότησης θα επανέλθουν αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς. Την ίδια ώρα, προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετώπισαν και περιοχές της Δυτικής Αθήνας, οι οποίες έμειναν χωρίς ρεύμα για 1-2 ώρες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ζημιά έχει αποκασταθεί αν και συνεχίζονται οι μεταπτώσεις στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών της Αττικής.

Σε έκτακτη σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι, υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση εναλλακτικών σχεδίων, προκειμένου να διασφαλιστεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια των επόμενων κρίσιμων ωρών.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης και το προσωπικό όλων των αρμόδιων φορέων βρίσκονται «σε επιφυλακή» και δίνουν «μάχη υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

www.ertnews.grΤο άρθρο Προβλήματα ηλεκτροδότησης στο λεκανοπέδιο της Αττικής εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/provlimata-stin-ilektrodotisi-sta-voreia-proastia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προβλήματα ηλεκτροδότησης στο λεκανοπέδιο της Αττικής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">