ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εύβοια: Εκκενώθηκε το κάμπινγκ της Αγίας Άννας – Νέα εκκένωση χωριών – Έκκληση για εναέρια μέσα

«Είναι μία από τις χειρότερες ημέρες που βιώνει η Εύβοια. Έχουμε περάσει μια πολύ δύσκολη νύχτα με το μέτωπο της φωτιάς να έρχεται και να εγκλωβίζει την περιοχή της Αγίας Άννας. Για καλή μας τύχη είχε γίνει μια πολύ καλή επιχείρηση κατά τη διάρκεια της ημέρας εκκενώνοντας την ευρύτερη περιοχή και μια περιοχή που έχει έντονη τουριστική κίνηση», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Κελαϊδίτης, Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας.

Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Μητρούσιας στο ρεπορτάζ του οι περισσότεροι κατασκηνωτές έχουν πάει προς Μαντούδι, ενώ εκκενώθηκε η κοινότητα Στροφυλιάς.

Στο μεταξύ, σε ασφαλή σημεία έχουν μεταφερθεί 440 πολίτες, οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι σε παραλίες στην Αγία Άννα και το Ψαροπούλι της Εύβοιας. Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες έως και αυτήν τη στιγμή ξεκίνησε η απομάκρυνση δεκάδων πολιτών από άλλες παραλίες της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από το Λιμενικό, τουλάχιστον 50 άτομα έχουν επιβιβαστεί σε πλωτά μέσα και θα μεταφερθούν και αυτά σε ασφαλή σημεία, ενώ διαρκείς είναι οι περιπολίες των σκαφών του ΛΣ στις παραλίες της Εύβοιας, αφού το πύρινο μέτωπο έχει καταστήσει αδύνατη τη μετακίνηση σε οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα πολίτες να προστρέχουν σε οργανωμένες και μη παραλίες, προκειμένου να σωθούν.

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, οι περισσότεροι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους και ελάχιστοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Οι περισσότεροι από τους απεγκλωβισμένους πολίτες είναι μεγάλης ηλικίας, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και αρκετά παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Εύβοια: Εκκενώθηκε το κάμπινγκ της Αγίας Άννας – Νέα εκκένωση χωριών – Έκκληση για εναέρια μέσα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/eyvoia-se-exelixi-epicheirisi-gia-ton-apegklovismo-kosmoy-apo-tis-paralies-ekkenothike-to-kampingk-tis-agias-annas/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εύβοια: Εκκενώθηκε το κάμπινγκ της Αγίας Άννας – Νέα εκκένωση χωριών – Έκκληση για εναέρια μέσα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">