ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μελβούρνη: Επειδόδια και συλλήψεις στο «συλλαλητήριο της ελευθερίας»

Αυστραλία/Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Μελβούρνης, όταν περίπου 1000 άτομα διαδήλωσαν εναντίον των περιοριστικών μέτρων, στο λεγόμενο «συλλαλητήριο της ελευθερίας».

Η Μελβούρνη ξεπέρασε τις 200 μέρες σε αυστηρό λοκνταουν από την αρχή της πανδημίας. Τώρα διανύει το έκτο λοκντάουν διαρκείας τουλάχιστον ενός μήνα.

Η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών, ενώ έγινε χρήση καπνογόνων και σπρέι πιπεριού για να διαλύσουν το πλήθος. Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές δεν φορούσαν μάσκα, ενώ φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Όσοι συνελήφθησαν, αλλά και όσοι αναγνωριστούν μέσα από το διαθέσιμο οπτικό υλικό θα λάβουν πρόστιμο ύψους 5000 δολαρίων, για μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Συλλήψεις έγιναν και στο Σίδνεϊ όπου είχε προγραμματιστεί αντίστοιχη διαδήλωση, αλλά εκεί οι αρχές έχοντας αποκλείσει από νωρίς όλες τις εισόδους στο κέντρο της πόλης, κατάφεραν να αποτρέψουν την συγκέντρωση πλήθους.

Σήμερα το Σίδνεϊ κατέγραψε νέο ρεκόρ με 825 κρούσματα, ενώ είχε και 3 νεκρούς από την μετάλλαξη Δέλτα. Η Μελβούρνη σε 24 ώρες ανακοίνωσε συνολικά 77 νέα περιστατικά. Πολλά από αυτά σε μια κωμόπολη της επαρχίας, προκαλώντας επέκταση του λοκντάουν σε όλη την πολιτεία Βικτώρια.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Μελβούρνη: Επειδόδια και συλλήψεις στο «συλλαλητήριο της ελευθερίας» εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/kosmos/melvoyrni-epeidodia-kai-syllipseis-sto-syllalitirio-tis-eleytherias/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μελβούρνη: Επειδόδια και συλλήψεις στο «συλλαλητήριο της ελευθερίας» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">