ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βουλή – Αλέξης Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης με τη στάση του πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη

Δεν είναι ώρα για ανούσιες αντιπαραθέσεις, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο επέκρινε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «στα 55 λεπτά της ομιλίας του, με τη στάση και το ύφος του, έδειξε ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα. Προκαλεί θλίψη για μια ακόμη φορά, μπροστά σε μια τραγωδία που όλους μας έχει συνταράξει,ότι ο κ. Μητσοτάκης  έχει επιλέξει την πεπατημένη της επικοινωνίας, της συγκάλυψης, της υποκρισίας, της απόσεισης, και της μετάθεσης των βαρύτατων ευθυνών του», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Καταθέτουμε πρόταση να θεσμοθετήσετε άμεσα για τους πληγέντες, κτηνοτρόφους παραγωγούς το Εισόδημα ‘Εκτακτης Ανάγκης που είχαμε προτείνει, αλλά αρνηθήκατε. 440 ευρώ για το πρώτο μέλος κάθε οικογένειας, 200 το δεύτερο μέλος καθώς επίσης και για κάθε τέκνο σε μηνιαία βάση. Σας ζητάμε να το υιοθετήσατε ως στοιχειώδη ένδειξη κατανόησης του προβλήματος στις πληγείσες περιοχές, που αντί για πυροσβεστικά έβλεπαν περιπολικά και μηχανάκια της ομάδας ΔΙΑΣ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας ήδη κατηγορήσει την κυβέρνηση για παταγώδη αποτυχία στις φωτιές και στην πανδημία με βαρύ κόστος για την κοινωνία.
«Είσαστε ανίκανοι να σβήσετε μια φωτιά αλλά ικανοί να διευρύνετε τις ανισότητες. Κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόση ζημιά σε τόσο μικρό διάστημα», είπε.

«Δεν έρχεστε εδώ ως κατήγορος, αλλά ως κατηγορούμενος για τις μεγαλύτερες καταστροφές των τελευταίων ετών. Φτάνει πια αυτό το αλαζονικό ύφος» είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό:

«Το ερώτημα είναι τι κάνατε εσείς κ. Μητσοτάκη. Τι κάνατε τις παρεμβάσεις τις εν εξελίξεις παρεμβάσεις στις οποίες είχαμε προχωρήσει; Σταματήσατε τις προλήψεις, ακυρώσατε τους δασικούς χάρτες, δεν εφαρμόσατε την κοινή απόφαση συνεργασίας στην πυρόσβεση.

Δεν σας φταίει η κλιματική κρίση. Οι πολιτικές επιλογές είναι, και η ευθύνη αυτών των πολιτικών σας βαραίνει προσωπικώς κ. Μητσοτάκη.

Απαξιώσατε πρόταση νόμου για φορέα Πολιτικής Προστασίας ενώ διατηρήθηκε η παρωχημένη και αναποτελεσματική δομή Πολιτικής Προστασίας. Αναβαθμίσατε έναν πρώην δήμαρχο στη θέση του υφυπουργού στην Πολιτική Προστασία. Ταυτόχρονα όμως διατηρήσατε στελέχη που είχαν ευθύνες για τη διαχείριση παλιότερων πυρκαγιών. Μας λέγατε να τους αποπέμψουμε και ήρθατε και τους αναβαθμίσατε, πρόσθεσε.

Γιατί τα κάνατε όλα αυτά κ. Μητσοτάκη; Η απάντηση είναι απλή: Η πολιτική σας είναι απλή και κοντόφθαλμη και συντηρείτε την πελατεία σας. Στείλατε στα σκουπίδια το πόρισμα Γκολντάμερ γιατί δεν σας βόλευε, σταματήσατε τις προσλήψεις δασοπυροσβεστών γιατί ήταν βαρίδι στον προϋπολογισμό.

«Μας ζήτησε να του υποδείξουμε πού έγινε το λάθος κι έτσι πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη που είπε στον ελληνικό λαό τις ώρες της καταστροφής. Αν ο πρωθυπουργός της χώρας μετά από 15 μέρες έρχεται στο βήμα της Βουλής και αναρωτιέται αν έγινε κάποιο λάθος και μας ζητά να του το υποδείξουμε, τότε γιατί ζήτησε συγγνώμη;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε τον «βαθύτατο σεβασμό» του στους ανθρώπους της πρώτη γραμμής, πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους, ανθρώπους του μόχθου και της αγάπης για τον τόπο τους, που δεν δίστασαν και δεν διστάζουν να σταθούν απέναντι στο θηρίο της πυρκαγιάς, τους 18αρηδες και τους 20αρηδες στην Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόννησο, «που για μήνες ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση του, και η προπαγάνδα του, βάφτιζαν ανεύθυνους και στιγμάτιζαν ως υπαίτιους για το ξέσπασμα της πανδημίας».

«Οι πολίτες θα στείλουν στον πρωθυπουργό μήνυμα εκκένωσης»

Σημείωσε ότι «είναι ανάγκη το πένθος, η απελπισία, ο θυμός, να γίνουν δύναμη ελπίδας, αναγέννησης, ανοικοδόμησης και επανεκκίνησης.

Τόνισε ότι χωρίς κυνήγι μαγισσών «που τόσο εύκολα χρησιμοποίησε παλιότερα ο κ. Μητσοτάκης από τα έδρανα της αντιπολίτευσης», πρέπει να απαντηθεί τι και ποιος φταίει που πάνω από ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη, ζωές, ζώα, σπίτια, περιουσίες, έγιναν κάρβουνο. Τόνισε ότι δεν απαντήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη, όμως πρέπει να απαντηθεί, «γιατί χωρίς αυτό το πολιτικό μας σύστημα απλώς θα προετοιμάζει την επόμενη τραγωδία».

Θεωρώ ότι θα υπάρξει διαφορετικό μήνυμα στο 112. Όχι εντολή εκκένωσης από εσάς προς τους πολίτες, αλλά από τους πολίτες προς εσάς, πρόσθεσε.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Βουλή – Αλέξης Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης με τη στάση του πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/voyli-alexis-tsipras-pseytiki-i-syggnomi-mitsotaki-live/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βουλή – Αλέξης Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης με τη στάση του πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">