ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προετοιμασία ενόψει φθινοπώρου με νέα μέτρα εξετάζουν οι ειδικοί στο υπουργείο Υγείας (video)

Ανοιχτό παραμένει  το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση του μέτρου αναστολής εργασίας και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Χθες ανακοινώθηκε σειρά μέτρων που θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου και ως τον Μάρτιο για την αντιμετώπιση διασποράς της πανδημίας στη χώρα το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ για εργαζόμενους, μαθητές και φοιτητές ή ταξιδιώτες με δημόσια μέσα συγκοινωνιών που δεν έχουν εμβολιαστεί, με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους, πρόσβαση των εμβολιασμένων στους κλειστούς χώρους εστίασης και στα κλειστά και ανοιχτά γήπεδα και αναστολή εργασίας από την επόμενη Τετάρτη για τους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που αρνηθούν να εμβολιαστούν ή δεν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.

Περαιτέρω αύξηση δείχνουν οι ημερήσιοι επιδημιολογικοί δείκτες με 32 θανάτους, 4.608 νέα κρούσματα, 326 διασωληνωμένους και 293 εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Στο μεταξύ συνεδριάζει η επιτροπή  των ειδικών  στο υπουργείο Υγείας καθώς επικρατεί  ανησυχία για τα αυξανόμενα κρούσματα και μελετώνται μέτρα θωράκισης ενόψει  φθινοπώρου.

Η επιτροπή  ασχολείται  με τους κανόνες που θα υιοθετηθούν για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, των χώρων αθλητισμού αλλά και με το καθεστώς λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Σε ότι αφορά την  γενική εικόνα της πανδημίας, στην Αττική  και στα μεγάλα αστικά κέντρα, η επιδημιολογική εικόνα χαρακτηρίζεται, σε αυτή τη φάση, ήπια, αν και σε ορισμένες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές  παρουσιάζονται εξάρσεις.

Επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι  και  1 εκ . εμβολιασμούς σε δέκα ημέρες δήλωσε στην ΕΡΤ , ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ρεπορτάζ: Βασω Τζανακάκη, Σοφία Πατραμάνη 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Προετοιμασία ενόψει φθινοπώρου με νέα μέτρα εξετάζουν οι ειδικοί στο υπουργείο Υγείας (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/proetoimasia-enopsei-fthinoporoy-kai-alla-metra-exetazoyn-oi-eidikoi-sto-ypoyrgeio-ygeias-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προετοιμασία ενόψει φθινοπώρου με νέα μέτρα εξετάζουν οι ειδικοί στο υπουργείο Υγείας (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">