ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι καλύτερες αγορές της γης | Η αγορά Jagalchi με ψάρια και θαλασσινά στην Busan της Νότιας Κορέας

27/11/2021 

Η αγορά Jagalchi είναι ο παράδεισος επί γης για όσους αγαπούν τα ψάρια και τα θαλασσινά.

Βρίσκεται κοντά στις αποβάθρες της πόλης Busan (το μεγαλύτερο λιμάνι της Νότιας Κορέας), η εμπορική ζώνη αυτής της αγοράς – η οποία φιλοξενεί σχεδόν 10.000 αγοραστές την ημέρα – έχει μήκος δύο χιλιομέτρων.

Με το πρώτο φως του ήλιου, περίπου 500 πωλητές ανοίγουν τους πάγκους τους, που γεμίζουν με ζωή: ψάρια κάθε μορφής και χρώματος, καβούρια, χταπόδια, μύδια, οστρακοειδή, χέλια.

Μια επίσκεψη στην αγορά Jagalchi είναι ένα ταξίδι στην καρδιά του κορεατικού πολιτισμού, με τα παράλληλα σύγχρονα και παραδοσιακά στοιχεία.

Η σειρά ντοκιμαντέρ εξερευνά τον κόσμο των τεχνιτών, των παραγωγών και των χαρακτήρων που εξελίσσονται από τις αγορές που βρίσκονται σε ολόκληρο τον πλανήτη για να βιώσουν την ποικιλομορφία και τη μοναδικότητα κάθε κουλτούρας.

Είτε επισκεπτόμαστε την αγορά Doha Falcons Market στο Κατάρ, είτε την αγορά Sultanate του Ομάν με τα θυμιάματα και τα αρώματα, είτε την αγορά Market Skun με τα έντομα και τις αράχνες στην Καμπότζη, κάθε προορισμός είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον κεντρικό ρόλο που παίζει η αγορά στην καρδιά της πόλης, αλλά και στην καρδιά της καθημερινής ζωής για όσους συμμετέχουν, μερικές φορές για ολόκληρες γενιές.

Ακολουθώντας έναν έξυπνο, περίεργο και λίγο άτακτο οικοδεσπότη, θα μεταφερθούμε σε ένα κόσμο γεμάτο με μυρωδιές, χρώματα, ανθρώπους και ιστορίες.



Το άρθρο Οι καλύτερες αγορές της γης | Η αγορά Jagalchi με ψάρια και θαλασσινά στην Busan της Νότιας Κορέας εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/oi-kalyteres-agores-tis-gis-i-agora-jagalchi-me-psaria-kai-thalassina-stin-busan-tis-notias-koreas/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι καλύτερες αγορές της γης | Η αγορά Jagalchi με ψάρια και θαλασσινά στην Busan της Νότιας Κορέας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">