ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παγκόσμιο Junior MX Μεγαλόπολη: Χρονομετρημένα

Παγκόσμιο Junior MX Μεγαλόπολη: Χρονομετρημένα

Μετά την παρουσίαση ομάδων και των αναβατών το βράδυ της Παρασκευής 30 Ιουλίου στην πλατεία της πόλης, η αγωνιστική δράση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου στην πίστα Motocross της Μεγαλόπολης. Τα σωματεία «Άρης Πεντέλης» και «ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης», σε συνεργασία με την Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ), την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεγαλόπολης και της ΔΕΗ και υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, έχοντας προβλέψει και προετοιμάσει τα πάντα στην παραμικρή λεπτομέρεια, υποδέχθηκαν τους 129 αναβάτες από 23 διαφορετικές χώρες. Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλάμβανε ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές.

Στη μεγάλη κατηγορία, των 125cc, ανάμεσα στους 35 συμμετέχοντες βρίσκονται και οι δυο πρωτοπόροι της κατάταξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο Ολλανδός Kay Karssemakers και ο επίσημος αναβάτης της Fantic, ο Νορβηγός Haakon Osterhagen που είναι 1ος στη βαθμολογία. Στη μάχη της κορυφής θέλει να εμπλακεί και ο Ιταλός Valerio Lata της MRT Racing Team KTM, νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 για την κατηγορία 85cc. Στις ελεύθερες δοκιμές τον ταχύτερο χρόνο με 2:00.340 έκανε ο Osterhagen για να αφήσει στη 2η θέση τον Λιθουανό Karlis Alberts Reisulis και στην 3η τον Ισπανό Raul Sanchez. Στις χρονομετρημένες δοκιμές ο Osterhagen ήταν και πάλι ο ταχύτερος και βελτιώνοντας το χρόνο του κατά 7+ δευτερόλεπτα πήρε την pole position. Ο Karssemakers έκανε τον 2ο ταχύτερο χρόνο με διαφορά 1,3 δευτερόλεπτα από τον Osterhagen. Στην 3η θέση ήταν και πάλι ο Ισπανός Sanchez ενώ ο Valerio Lata έκανε τον 4ο ταχύτερο χρόνο. Ανάμεσα στους Έλληνες, ο Καμαρινός Παυλόπουλος ήταν ο ταχύτερος κατακτώντας την 28η θέση σε ελεύθερα και χρονομετρημένα. Στα χρονομετρημένα βρέθηκε σχεδόν 16,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο.

Η Ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Junior Motocross 2021

Στη μεσαία κατηγορία, τα 85cc (41 αναβάτες) συμμετέχει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 65cc το 2019, ο Τσέχος Vitezslav Marek ο οποίος ανέβηκε κατηγορία. Στα ελεύθερα επικράτησε ο Λιθουανός Janis Martins Reisulis αφήνοντας 1,3 δευτερόλεπτα πίσω του, στη 2η θέση, τον Marek. Στα χρονομετρημένα ο Reisulis πιστοποίησε την ταχύτητα του και βελτιώνοντας το χρόνο του κατά 6 περίπου δευτερόλεπτα κατέκτησε την πρώτη θέση. Τον 2ο ταχύτερο χρόνο έκανε ο Ιταλός Mattia Barbieri ο οποίος τερμάτισε μόλις 35 χιλιοστά πίσω από τον Reisulis στην πιο κοντινή μάχη της μέρας. Ο Marek περιορίστηκε στην 3η θέση. Ο Σωτήρης Φωτάκης ήταν ο ταχύτερος Έλληνας σε ελεύθερα και χρονομετρημένα κατακτώντας την 35η θέση. Αισιόδοξο ήταν πως μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή στα 16,5 δευτερόλεπτα.

Τέλος, στη μικρότερη κατηγορία των 65cc με τους 39 αναβάτες, ο Μεξικανός Πρωταθλητής του 2020 Bernardo Diaz συμμετέχει για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό έδαφος και φιλοδοξεί σε ένα καλό αποτέλεσμα, ειδικά στις παρούσες καιρικές συνθήκες. Ο Ιταλός Andrea Uccelini έκανε τον ταχύτερο χρόνο στα ελεύθερα με τους Βούλγαρο Tsankov και Ολλανδό Gregoire να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Στα χρονομετρημένα ο Aron Katona από την Ουγγαρία ανέβηκε από την 5η θέση που είχε στα ελεύθερα, κατέβασε σχεδόν 10,8 δευτερόλεπτα και πήρε την pole position. Αυτήν τη φορά ο Gregoire ήταν 2ος και ο Tsankov 3ος αφήνοντας τον Ucceloini στην 4η θέση. Ο Μεξικανός Bernardo Diaz δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 27η θέση. Ο Γιώργος Τσαλίκης ήταν ο ταχύτερος Έλληνας σε ελεύθερα και χρονομετρημένα, στην 33η θέση. Μπορεί να μη βελτίωσε τη θέση του στα χρονομετρημένα αλλά μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή από τα 42 στα 35 δευτερόλεπτα.

Δείτε το video με το οποίο οι διοργανωτές καλωσόρισαν τους αναβάτες, προωθώντας τα αξιοθέατα της περιοχής αλλά και ένα video από τα χρονομετρημένα του Σαββάτου.

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει warm up και δύο αγώνες για κάθε κατηγορία.

sports.ert.gr.



Το άρθρο Παγκόσμιο Junior MX Μεγαλόπολη: Χρονομετρημένα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://sports.ert.gr/featured/pagkosmio-junior-mx-megalopoli-chronometrimena/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παγκόσμιο Junior MX Μεγαλόπολη: Χρονομετρημένα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">