ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε ύφεση τα μέτωπα σε Βίλια Αττικής και Κάρυστο Ευβοίας (video)

Οριοθετημένα όλα τα πύρινα μέτωπα στη χώρα, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να εξακολουθούν να επιχειρούν και να παραμένουν σε διάφορα σημεία της χώρας συνεπικουρούμενες από κλιμάκια και άλλων χωρών που βρίσκονται στη χώρα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε ύφεση από χθες η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κάζα στα Βίλια, με ισχυρές δυνάμεις να εξακολουθούν να διαβρέχουν περιμετρικά στη γενικότερη έκταση, όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά στις 16 Αυγούστου και να είναι σε επιφυλακή για τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Ειδικότερα, επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 64 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 2 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 77 πυροσβέστες και 13 οχήματα από τη Ρουμανία, καθώς και 37 πυροσβέστες με 9 οχήματα από τη Πολωνία, το Μηχανοκίνητο Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), καθώς και ομάδα ΣμηΕΑ της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛΑΣ, ο Ερυθρός Σταυρός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στον Οικισμό Προφήτης Ηλίας, τουλάχιστον 7 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατοίκους να καταγγέλλουν εμπρησμό.

Φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, καταγγέλλουν ότι η φωτιά προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι.

«Είναι καλή η κατάσταση είχαμε μικρές αναζωπυρώσεις μέσα στη νύχτα οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από τις επίγειες δυνάμεις και με το πρώτο φως της μέρας θα επιχειρήσουν τα εναέρια για τις μεγαλύτερες εστίες. Εάν η κατεύθυνση των ανέμων διατηρηθεί προς τα καμένα όλα θα πάνε καλά. Δεν θέλουμε να φύγει προς την άλλη πλευρά γιατί υπάρχει παρθένο δάσος. Εκεί επικεντρώνονται οι προσπάθειές» είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Από τις 6, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης.

Σε σχέση με τις καταγγελίες για εμπρησμό είπε ότι τα δύο μέτωπα ξεκίνησαν από εντελώς διαφορετικά σημεία και μάλιστα όπως διαπίστωσε και η πυροσβεστική ήταν δίπλα στην παλαιά εθνική οδό. «Είναι αδύνατο να ήταν κάτι τυχαίο με τόσο αέρα, σε τόσο πυκνό έδαφος με τόσα πεύκα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα μας πουν, αλλά δεν το θεωρούμε τυχαίο» σχολίασε.

Αναφορικά με τις ζημιές είπε πως πέρα από τα 6-7 σπίτια που κάηκαν υπάρχουν πολλά άλλα που έχουν υποστεί μικροζημιές.

Το ίδιο και στην Εύβοια στο δήμο Καρύστου όπου η φωτιά που άναψε στον Φυγιά προκαλώντας ζημιές σε σπίτια στους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών έσβησε φθάνοντας στη θάλασσα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Νίκος Τσαλιάγκος πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου που απειλήθηκε από τις φλόγες είπε πως σήμερα δεν υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή και πως υπάρχει επιφυλακή από πυροβεστικές δυνάμεις.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα σε Εύβοια, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία και Αργολίδα.

Εν τω μεταξύ τις συγκλονιστικές εικόνες που αντικρίζουν οι πιλότοι των Canadair CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας, οι αφανείς ήρωες που μάχονται τις φλόγες από ψηλά μοιράστηκε μέλος του πληρώματος το οποίο αναδημοσίευσε η ομάδα Forecastweather.Greece

Το ζήτημα των πυρκαγιών μεταφέρεται αύριο στη Βουλή όπου διεξάγεται προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών Αρχηγών.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Σε ύφεση τα μέτωπα σε Βίλια Αττικής και Κάρυστο Ευβοίας (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/se-yfesi-ta-metopa-se-vilia-attikis-kai-karysto-eyvoias-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε ύφεση τα μέτωπα σε Βίλια Αττικής και Κάρυστο Ευβοίας (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">