ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με κορυφαίους Τσιμίκα-Μιναμίνο στους «16» του Λιγκ Καπ η Λίβερπουλ

Με κορυφαίους Τσιμίκα-Μιναμίνο στους «16» του Λιγκ Καπ η Λίβερπουλ

Με τον Έλληνα διεθνή ακραίο μπακ να ξεχωρίζει για ακόμα μια φορά, οι «κόκκινοι» επικράτησαν με 3-0 της Νόριτς.

Χωρίς καμία δυσκολία προκρίθηκε στους «16» του Λιγκ Καπ Αγγλίας η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, έχοντας για κορυφαίους τον Κώστα Τσιμίκα και τον Τακούμι Μιναμίνο, πήρε μια άνετη νίκη στο «Κάροου Ρόουντ». Για την ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε μοιραίος ήταν ο Χρήστος Τζόλης που έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει από την άσπρη βούλα στο πρώτο ημίχρονο. Για ολόκληρο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο Κώστας Γιαννούλης.

Το ματς:

Το ξεκίνημα της Λίβερπουλ ήταν ιδανικό. Μόλις στο 4ο λεπτό, από ένα κόρνερ του Κώστα Τσιμίκα, ο Ντιβόκ Οριγκί τροφοδότησε με μία ανάποδη κεφαλιά τον Μιναμίνο ο οποίος έκανε από κοντά το 1-0. Στην συνέχεια της αναμέτρησης η Νόριτς προσπάθησε σταδιακά να «βρει τα πατήματά» της. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Χρήστος Τζόλης πήρε αρκετές φάσεις πάνω του, είτε προσπαθώντας να δημιουργήσει, είτε όντας ο αποδέκτης των φάσεων που έφτιαχναν οι συμπαίκτες του. Παράλληλα, ο Κώστας Γιαννούλης – ο οποίος είχε τον ρόλο του αριστερού φουλ μπακ – «έπαιρνε» όλο και περισσότερα μέτρα στο χορτάρι.

Στο 42ο λεπτό ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για τους γηπεδούχους. Μετά από μια ασταθής επέμβαση του Κέλεχερ σε μακρινό σουτ του Τζόλη, ο Γιαννούλης πήρε το «επιθετικό ριμπάουντ» και ανετράπη από τον Μπράντλεϊ με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Έλληνας φορ, όμως ο τερματοφύλακας των «κόκκινων» απέκρουσε με τα πόδια. Στην εξέλιξη της φάσης η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παραλίγο να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως το φαλτσαριστό σουτ του Κέρτις Τζόουνς πέρασε οριακά άουτ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ.

Το ξεκίνημα της Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν… ολόιδιο με το πρώτο. Σε μια ωραάια ανάπτυξη από τον άξονα, ο Κώστας Τσιμίκας πήρε μέτρα, υποδέχτηκε εξαιρετικά την μπάλα και την έστειλε συστημένη στο κεφάλι του Ντιβόκ Ορίγκι. Ο Βέλγος δεν αστόχησε από ευνοϊκή θέση και έτσι έγινε το 2-0 στο 50′. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό να πούμε ότι ο Έλληνας διεθνής μπακ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Κλοπ έως εκείνο το σημείο. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Άντι Ρόμπερτσον. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μιναμίνο στο 80ο λεπτό με μια εξαιρετική ενέργεια και τελείωμα από την μικρή περιοχή.

Νόριτς (Ντάνιελ Φάρκε): Γκαν, Ομομπαμιντέλε, Χάνλεϊ, Γκίμπσον, Ραπ, Μουμπά (Ρασίκα 69′), Γκίλμουρ, Λις Μέλου (Ντόουελ 77′), Γιαννούλης, Τζόλης (Πούκι 69′), Αϊντα.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Τσιμίκας (Ρόμπερτσον 66′), Γκόμεζ, Κονατέ, Μπράντλεϊ, Κεϊτά (Μόρτον 46′), Τζόουνς (Χέντερσον 87′), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Μιναμίνο, Γκόρντον, Οριγκί.

sports.ert.gr.



Το άρθρο Με κορυφαίους Τσιμίκα-Μιναμίνο στους «16» του Λιγκ Καπ η Λίβερπουλ εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://sports.ert.gr/featured/me-koryfaioys-tsimika-minamino-stoys-16-toy-ligk-kap-i-liverpoyl/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με κορυφαίους Τσιμίκα-Μιναμίνο στους «16» του Λιγκ Καπ η Λίβερπουλ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">