ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Δράκουλας των Εξαρχείων

Διαθέσιμη έως 20/10/2021
Πανούσης, Τζούμας, Μπουλάς, Καφετζόπουλος. Μια ανατρεπτική παρέα στην πιο cult παρωδία τρόμου.

Μια ανατρεπτική πολιτική-καλλιτεχνική σάτιρα του 1983 και, την ίδια στιγμή, μια παρωδία τρόμου. Ο ορθοπεδικός Βίκτωρ Παπαδόπουλος, κάτι ανάμεσα σε Φρανκενστάιν και κόμη Δράκουλα, κατοικεί στα Εξάρχεια και προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Η πρόθεσή του να ιδρύσει ένα ροκ συγκρότημα, το οποίο θα αποτελείται από συναρθρωμένα μέλη σημαντικών πεθαμένων μουσικών, αποφέρει ένα ιδιότυπο σύνολο με έντονα στοιχεία ελληνικής λαϊκής μουσικής. Ωστόσο, οι νεκροί ενός νεκροταφείου επαναστατούν και αποφασίζουν να διοργανώσουν μια μεγάλη, δημόσια συναυλία. Μουσική από τις «Μουσικές Ταξιαρχίες» και τον Τζίμη Πανούση σε ρόλο αρχηγού της μπάντας.
Παραγωγή: Ελλάδα, 1983

Σκηνοθεσία: Νίκος Ζερβός

Σενάριο: Τζίμης Πανούσης, Νίκος Ζερβός, Βαγγέλης Κοτρώνης, Λίλη Πανούση

Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Τζούμας, Τζίμης Πανούσης, Βαγγέλης Κοτρώνης, Ισαβέλλα Μουράκη, Τζόνι Βαβούρας, Θέκλα Τσελεπή, Σάκης Μπουλάς, Μαρία Τσακαλίδου, Νικόλας Άσιμος, Δημήτρης Πουλικάκος, Αντώνης Καφετζόπουλος

Η ταινία ψηφιοποιήθηκε σε ανάλυση High-Definition σε ασπρόμαυρη βερσιόν μετά από επιθυμία του ίδιου του σκηνοθέτη Νίκου Ζερβού, ο οποίος ήθελε εξαρχής να γυριστεί σε αυτήν τη μορφή.



Το άρθρο Ο Δράκουλας των Εξαρχείων εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/tainies/o-drakoylas-ton-exarcheion/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Δράκουλας των Εξαρχείων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">