ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στην Αθήνα σήμερα ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ε. Ιμάμογλου

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, σε ανταπόδοση της επίσκεψης του Δημάρχου Αθηναίων τον περασμένο Μάιο, όταν οι δύο δήμαρχοι είχαν υπογράψει, σε θερμό κλίμα, μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς πολιτισμού και τουρισμού.

Θα συναντηθεί με τον ομόλογο του Κώστα Μπακογιάννη και στη 1 το μεσημέρι από κοινού θα επισκεφτούν τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ, το βράδυ, θα παρακολουθήσουν παράσταση στο Ηρώδειο.

Σε συνέντευξη του στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Αριάνα Φερεντίνου διατύπωσε την χαρά του για την επίσκεψη αυτή χαρακτηρίζοντας την πολύ χρήσιμή και πολύτιμη  και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ενισχυθούν οι σχέσεις των δύο χωρών και των δύο πόλεων. Για τις σχέσεις των δύο χωρών είπε  ότι η διευθέτηση τους και η επίλυση των προβλημάτων με τον καλύτερο τρόπο, θα μεταδώσει θετικά αισθήματα, ειρήνης και ηρεμίας στην γύρω περιοχή.

Τον Ιούνιο του 2019 ο Εκρέμ Ιμάμογλου έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που αψήφησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών και κέρδισε πανηγυρικά τον εκλεκτό του Τούρκου προέδρου, μέσα στο ίδιο του το σπίτι την Κωνσταντινούπολη μετά από 25 χρόνια κυριαρχίας.

Σε κάθε ευκαιρία ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να επιβληθεί και να αμφισβητήσει οποιαδήποτε απόφαση του Δημάρχου, και να επινοήσει ατοπήματα, όπως εξύβριση αξιωματούχων, ακόμα και για τον τρόπο που περπατάει όταν επισκέπτεται τάφους.

Σφοδρός επικριτής του Ερντογάν, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου μαζί με τον δήμαρχο της Άγκυρας  χαίρουν μεγάλης δημοτικότητας στη χώρα τους.

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Στην Αθήνα σήμερα ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ε. Ιμάμογλου εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/stin-athina-simera-o-dimarchos-konstantinoypolis-e-imamogloy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στην Αθήνα σήμερα ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ε. Ιμάμογλου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">