ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σύνοδος ΝΑΤΟ στην Αθήνα: Στο επίκεντρο οι προκλήσεις και η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας

 

Με φόντο την πρόσφατη συμφωνία ΗΠΑ – Ηνωμένου Βασιλείου-Αυστραλίας AUKUS, η Διάσκεψη της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στην Αθήνα συζητά τα μείζονα θέματα στρατηγικής σημασίας της Συμμαχίας. Τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο για το ΝΑΤΟ, και τις νέες προκλήσεις ανέδειξαν στις ομιλίες του ο Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στις νεοπαγείς απειλές που καλείται να διαχειρισθεί η Συμμαχία, Ρωσία, Κίνα και οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν αλλά και στις προκλήσεις που αναδύονται στην λεκάνη της Μεσογείου και πέρα από αυτήν, αναφέρθηκε ο αρχηγός ΓΓΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε στις σημαντικές προκλήσεις, όπως ο κίνδυνος μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη από το Αφγανιστάν και τόνισε τη σημασία της υπεράσπισης των κοινών αξιών. Μϊλησε επίσης για τις βελτιωμένες αμυντικές δυνατότητες του μέλλοντος με πλεονέκτημα για το ΝΑΤΟ μέσω της τεχνολογίας.

Η Στρατιωτική Επιτροπή συνεδριάζει, κατά τη Σύνοδο των Αρχηγών Άμυνας, δύο φορές το χρόνο στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και μία φορά το χρόνο πραγματοποιείται Συνδιάσκεψη από συμμαχικό κράτος μέλος. Η Ελλάδα φιλοξενεί την Διάσκεψη με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

www.ertnews.grΤο άρθρο Σύνοδος ΝΑΤΟ στην Αθήνα: Στο επίκεντρο οι προκλήσεις και η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/synodos-nato-stin-athina-sto-epikentro-oi-prokliseis-kai-i-geostratigiki-simasia-tis-elladas/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σύνοδος ΝΑΤΟ στην Αθήνα: Στο επίκεντρο οι προκλήσεις και η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">