ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Έχω εξαντλήσει την πρόθεσή μου να είμαι συναινετικός

Για τις ανατιμήσεις και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ είπε ότι: «Η εκτίμησή μου είναι πως έχουμε να κάνουμε με ένα προσωρινό φαινόμενο. Τι έχουμε κάνει εμείς στην Ελλάδα; Ενισχύσαμε σημαντικά το εισόδημα. Η πολιτική μας αποσκοπεί στη μείωση των φόρων. Στηρίξαμε τα εισοδήματα και θα τα στηρίξουμε κι άλλο. Θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, όπως καφέ, αναψυκτικά, μεταφορές. Δεν ξέρουμε αν χρειάζεται αυτή η μείωση να επεκταθεί.
Κινούμαστε πριν χτυπήσει το πρόβλημα και ειδικά για τα ζητήματα του ρεύματος και της φτώχειας κάνουμε πολύ γενναίες παρεμβάσεις. Θα εξειδικεύσει αύριο τα μέτρα και ο υπουργός, ο κ. Σκρέκας. Προσθέστε στα μέτρα που ανακοίνωσα την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης».

Για τον ανασχηματισμό και τον λόγο που τον οδήγησε να προχωρήσει σε αυτόν

Δεν είμαι υποχρεωμένος να μοιράζομαι τα κριτήρια με τα οποία κάνω αυτές τις επιλογές. Διαχειριστήκαμε μεγάλες κρίσεις και επιμείναμε στις μεταρρυθμίσεις. Κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις στην παιδεία και στην εργασία.
Σε σχέση με το τι έγινε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε: «Έκρινα ότι σε ένα τέτοιο υπουργείο δεν υπάρχει ιδεολογικό πρόσημο. Ήθελα να συμβολίσω την ενότητα που είναι τόσο απαραίτητη σε ένα τέτοιο χαρτοφυλάκιο.
Θεωρώ ότι έχω εξαντλήσει την πρόθεσή μου να είμαι συναινετικός με ανθρώπους με τους οποίους δεν έχω καμία συνεργασία. Με αυτούς που μπαίνουν στη Βουλή και ζητάνε ένα υπερκομματικό πρόσωπο και μετά φέρονται με αυτό τον τρόπο δεν έχω να συζητήσω κάτι άλλο».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Έχω εξαντλήσει την πρόθεσή μου να είμαι συναινετικός εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/mitsotakis-deth-echo-exantlisei-tin-prothesi-moy-na-eimai-synainetikos/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Έχω εξαντλήσει την πρόθεσή μου να είμαι συναινετικός Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">