ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

K. Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Δεν θα ξανακλείσει η χώρα

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε για τη Θεσσαλονίκη ότι «δεν υπάρχει άλλη περιοχή άλλη πόλη της πατρίδας που γίνονται σωρευτικά τόσο έργα θέλω να τονίσω τη συνέπεια της κυβέρνησης ως προς τις εξαγγελίες της αλλά και τη συνέπεια της ως προς όλα όσα είχαν δεσμευτεί την πρώτη φορά που μίλησα εδώ, από τη στιγμή που με εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός.  Για το μετρό ήδη σταθμοί αποδίδονται στην πόλη, το χρονοδιάγραμμα του Μετρό είναι να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης ήδη χρησιμοποιούν ένα ολοκαίνουργιο αεροδρόμιο έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο για όλα τα σημαντικά έργα που έχουμε δημιουργήσει, για παράδειγμα είναι το πάρκο Παύλου Μελά, το οποίο ήδη έχει το δικό του προεδρικό διάταγμα και οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός των επόμενων μηνών όπως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου ένα οραματικό έργο. Και βέβαια η δρομολόγηση του νέου αντικαρκινικού νοσοκομείου το οποίο αποτελούσε αίτημα των κατοίκων της πόλης εδώ και πολλές δεκαετίες. Και βέβαια να προσθέσω τα σημαντικά γήπεδα. Μέχρι το τέλος του έτους να έχει δρομολογηθεί το γήπεδο του ΠΑΟΚ ώστε να αρχίσουν πια οι εργασίες και βέβαια προχωρήσουμε μία διπλή ανάγνωση όσον αφορά το γήπεδο του Άρη.   Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη ακμάζουσα είναι μία πόλη που προσελκύει σημαντικές ξένες επενδύσεις κυρίως γιατί έχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό  είναι μία πόλη ιδανική για την έρευνα και την καινοτομία την παιδεία και είναι μία πόλη που έχει ένα λαμπρό μέλλον.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας και την επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

«Αισθανόμαστε ασφαλείς με την πρόβλεψη μας για μία ανάπτυξη της τάξεως του 5,9% δεν θα προχωρούσα σε μία αναθεώρηση αν δεν ήμουν απολύτως σίγουρος ότι αυτό είναι το ελάχιστο επίπεδο ανάπτυξης που μπορούμε να πετύχουν το 2021.  Για τα οικονομικά μέτρα που εξαγγείλαμε να πω η  ότι η συνολική στρατηγική είναι το μέρισμα του πλούτου να μοιράζεται με δίκαιο τρόπο σε όλους τους Έλληνες και σε αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία εντάσσονται τα μέτρα που εξαγγείλαμε χθες.  Eίναι δεδομένο ότι υπάρχουν ακόμη βαθμοί αβεβαιότητας η οποία όμως δεν έχουν να κάνουν οικονομική δραστηριότητα. Δεν θα ξανακλείσει η χώρα. Στις περιοχές που εντάχθηκαν στο κόκκινο πήραμε μόνο μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας. Τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας θα ισχύουν θα έχουμε μάσκες για πολύ καιρό ακόμα θα επιμείνουμε στη στρατηγική των εμβολιασμών με πείθω.  Δεν θα επεκτείνω τη στρατηγική του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες.

www.ertnews.grΤο άρθρο K. Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Δεν θα ξανακλείσει η χώρα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/k-mitsotakis-deth-den-tha-xanakleisei-i-chora/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: K. Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Δεν θα ξανακλείσει η χώρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">