ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δ. Μιχαηλίδου: Eχουμε κάνει πολύ δουλειά για την παιδική προστασία – Δεν αλλάζει τίποτα στο εργασιακό πλαίσιο (video)

Απάντηση στις καταγγελίες ότι η κυβέρνηση και προσωπικά η ίδια επαναφέρει την παιδική εργασία, έδωσε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, λέγοντας ότι «στην αντιπολίτευση αρέσει πάρα πολύ αυτό το γκεμπελικό σλόγκαν του “όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα, τόσο πιο πιστευτό γίνεται”».

«Στο υπουργείο έχουμε κάνει πάρα πολύ δουλειά για την παιδική προστασία. Οι συμπολίτες μας ξέρουν -και εγώ προσωπικά, καθότι δέχομαι προσωπικά τις καταγγελίες- ότι έχω αναλάβει το θέμα των αναδοχών και των υιοθεσιών, ώστε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Κάθε παιδί να βρει την κατάλληλη γι’ αυτό οικογένεια», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η κ. Μιχαηλίδου.

Οι δουλειές αφορούν μόνο καλοκαιρινούς μήνες

Δίνοντας συνέχεια στο θέμα που προέκυψε με την εργασία των παιδιών που μένουν σε δημόσιες δομές, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είπε σχετικά:

«Όταν δέχεται κανείς τόσο χυδαίες επιθέσεις και τόσο μεγάλα ψέματα πρέπει να πει και τα πράγματα ως έχουν. Από το 2016 δεν γινόντουσαν καθόλου υιοθεσίες. Είχε κολλήσει τελείως το σύστημα και πολλά παιδιά πέρασαν την παιδικότητά τους μέσα στις δομές αυτές. Έχουμε σήμερα 350 παιδιά, από 15 έως 18 ετών σε ορφανοτροφεία. Αυτό που θέλουμε για διακόσια και πλέον παιδιά που είναι πάνω από την ηλικία των 18 ετών, είναι να τους βρούμε καλοπληρωμένες δουλειές, είτε έχουν σπουδάσει σε κάποιο ΙΕΚ είτε όχι. Τα παιδιά αυτά είναι ακόμα μέσα στις δομές».

H κ. Μιχαηλίδου δήλωσε μάλιστα ότι ο θεσμός της μαθητείας για παιδιά άνω των 16 ετών υπάρχει εδώ και σαράντα χρόνια. «Δεν αλλάζει τίποτα στο εργασιακό πλαίσιο. Όλα τα υπόλοιπα παιδιά στη χώρα μας μπορεί να θέλουν -προαιρετικό είναι- να πάνε σε μια επιχείρηση το καλοκαίρι, με το πλαίσιο το οποίο υπάρχει, να διαλέξουν για εργασία για να την κάνουν μετά το πανεπιστήμιο. Αν δεν θέλουν τα ίδια να σπουδάσουν, να κάνουν αυτό. Δίνουμε όσες περισσότερες ευκαιρίες στα παιδιά να δοκιμάσουν, στο θεσμό της μαθητείας, αυτό που πραγματικά θέλουν».

700 παιδιά βρήκαν οικογένειες

Μιλώντας για το έργο που γίνεται στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι «έχουν απλοποιήσει και ψηφιοποιήσει όλες τις διαδικασίες υιοθεσίας και αναδοχής. Έχουμε βγάλει το επίδομα αναδοχής και έχουμε επαναπροσδιορίσει το θεσμό έτσι ώστε τα παιδιά που δεν μπορούν να υιοθετηθούν να πάνε σε ανάδοχες οικογένειες». Και ‘όπως επισήμανε, σε δύο χρόνια, έχουν αποιδρυματοποιήσει 700 παιδιά.

Και όσον αφορά τα μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία όπως είπε η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντισε να ενηλικιωθούν μέσα στις δομές, δημιουργούνται στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης από 15 χρονών και πάνω ώστε να πάνε σε μικρά διαμερίσματα, με το κατάλληλο προσωπικό, εντός σχεδίου πόλεως.

Τι δήλωσε για τα κρούσματα σε βρέφη και παιδιά

«Ξεκινήσαμε τη νέα βρεφονηπιακή χρονιά την 1η Σεπτεμβρίου. Υπάρχει ένα πρώτο κρούσμα (σε βρεφονηπιακό σταθμό) που έχουμε στη χώρα. Είναι πολύ αυστηρά τα πρωτόκολλα, αλλά υπενθυμίζω ότι τα παιδιά -επειδή είναι μικρά- δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκες. Από όσο γνωρίζουμε, μέχρι στιγμής, τα τεστ σάλιου δεν είναι ιδιαιτέρως αξιόπιστα. Γι αυτό και δεν τα υποχρεώνουμε να κάνουν τεστ σάλιου μέσα στην εβδομάδα. Απολύτως υποχρεωτικός είναι ο έλεγχος για τους εργαζομένους και τους εργαζομένους, όπως και η χρήση μάσκας», δήλωσε στην ΕΡΤ η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων τόνισε ότι υπάρχει πλέον πολύ μεγάλη ανταπόκριση.

«Είμασταν οι πρώτοι που υποχρεώσαμε τον εμβολιασμό στους εργαζομένους σε δομές πολύ υψηλής ευαλωτότητας». Και όπως ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου «ξεκινήσαμε τον Ιούλιο με 44% μονάχα των εργαζομένων να είναι εμβολιασμένοι. Μέσα σε έναν μήνα το 44% έγινε 93% σε δομές ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ».

Σχολιάζοντας το ποσοστό των υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας που έχει μπει σε αναστολή διευκρίνισε ότι αρχικά ήταν 9% και πλέον έχει πέσει στο 7% και ελπίζει να πάει στο μηδέν. «Έχουμε ήδη προβλέψει πολύ γρήγορες διαδικασίες αναπλήρωσης ώστε να αναπληρώνεται το προσωπικό.  Να υπενθυμίζω ότι έχουμε προσλάβει 1/3 παραπάνω κόσμο από ότι βρήκαμε στις δομές αυτές. Υπάρχει κόσμος για να παρέχουμε τις υπηρεσίες που χρειάζεται στους ηλικιωμένους».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Δ. Μιχαηλίδου: Eχουμε κάνει πολύ δουλειά για την παιδική προστασία – Δεν αλλάζει τίποτα στο εργασιακό πλαίσιο (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/d-michailidoy-echoyme-kanei-poly-doyleia-gia-tin-paidiki-prostasia-den-allazei-tipota-sto-ergasiako-plaisio-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δ. Μιχαηλίδου: Eχουμε κάνει πολύ δουλειά για την παιδική προστασία – Δεν αλλάζει τίποτα στο εργασιακό πλαίσιο (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">