ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Live -“Μη λησμονάτε τη χώρα μου…” – Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Οι κάτοικοι της Αττικής αποχαιρέτησαν τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη στη Μητρόπολη Αθηνών όπου η σορός του, εκτέθηκε για τρεις ημέρες σε δημόσιο προσκύνημα. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί αύριο, στο Γαλατά Χανίων και αμέσως μετά ο Μίκης θα αναπαυτεί στην αγκαλιά της κρητικής γης, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

Στη Μητρόπολη Αθηνών προσήλθαν ο πρώην Προέδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μετά τις 2 θα προσέλθουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί. Στις 3 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η τελετή αποχαιρετισμού, στην οποία αναμένεται να παραστεί πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού, του καλλιτεχνικού και του πνευματικού κόσμου. Τους επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το ertnews θα μεταδώσεi live την τελετή αποχαιρετισμού, όπως και την νεκρώσιμη ακολουθία αύριο Πέμπτη από τον Γαλατά Χανίων. Παρακολουθήστε τη ροή της ΕΡΤ1 με την έκτακτη εκπομπή την αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη.

Άνθρωποι κάθε γενιάς, βρέθηκαν και χθες στη Μητρόπολη Αθηνών, για να πουν το δικό τους «αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη. Ξεχωριστή στιγμή η παρουσία του Κώστα Γαβρά και του Βασίλη Βασιλικού στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, οι οποίοι αποχαιρέτησαν, εμφανώς συγκινημένοι, τον συνθέτη του «Ζήτα». Φόρο τιμής απέτισαν ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και πολλοί άλλοι.

 

Στη συνέχεια η σορός θα κατευθυνθεί προς το λιμάνι του Πειραιά απ’ όπου ο Μίκης Θεοδωράκης θα ξεκινήσει για το τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, τα Χανιά, όπου αναμένεται να φθάσει  περίπου στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Χανίων. Στη συνέχεια θα τελεστεί νεκρώσιμος ακολουθία στον Άγιο Νικόλαο στο Γαλατά Χανίων και αμέσως μετά  θα ακολουθήσει η ταφή στην κρητική γη σύμφωνα με την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο δήμαρχος Χανίων για την κηδεία και ταφή του Μ.Θεοδωράκη στον Γαλατά

www.ertnews.gr



Το άρθρο Live -“Μη λησμονάτε τη χώρα μου…” – Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/kinonia/oloklironetai-stis-14-00-sti-mitropoli-athinon-o-apochairetismos-ston-m-theodoraki/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Live -“Μη λησμονάτε τη χώρα μου…” – Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">