ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρωταθλητής στο US Open o Μεντβέντεφ

Πρωταθλητής στο US Open o Μεντβέντεφ

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ πανηγύρισε τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/9), κερδίζοντας με εμφατικό τρόπο τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό της Νέας Υόρκης.

Μετά από 2 ώρες και 16 λεπτά αγώνα, το Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, συνέτριψε τον επικεφαλή αυτής με 3-0 σετ (6-4, 6-4, 6-4) και πέτυχε την σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του.

Παράλληλα, ο «Νόλε» έχασε την ευκαιρία να ξεπεράσει τους Φέντερερ και Ναδάλ στη λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις Grand Slam διοργανώσεων (20) και δεν κατάφερε να μιμηθεί τον θρυλικό Ροντ Λέιβερ, ώστε να γίνει ο πρώτος άνδρας που κατακτά και τα τέσσερα Grand Slams σε μια σεζόν, μετά το 1969.

Κατά συνέπεια, ο Αυστραλός τενίστας, παραμένει ο τελευταίος που το πέτυχε το 1969, για δεύτερη φορά (σ.σ. είχε προηγηθεί το 1962), μετά τον Αμερικανό πρωτοπόρο, Ντον Μπατζ το 1938.

Από τη μεριά του, ο 25χρονος Μεντβέντεφ έγινε ο πρώτος Ρώσος που κατακτά το US Open, μετά τον Μάρατ Σάφιν, που πήρε το τουρνουά στη Νέα Υόρκη πριν 21 χρόνια (2000).

«Λυπάμαι για εσάς τους φιλάθλους και για εσένα, Νόβακ, ξέραμε τι μπορούσες να επιτύχεις. Όταν βλέπουμε τι έχεις πετύχει στην καριέρα σου… Μπορώ να το πω τώρα, αλλά για εμένα είσαι ο μεγαλύτερος παίκτης της Ιστορίας», δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ρώσος τενίστας.

«Εάν υπάρχει κάποιος που αξίζει να είναι εκεί τώρα, είσαι εσύ Ντανιίλ», επεσήμανε από την πλευρά του ο Τζόκοβιτς, ενώ ο Λέιβερ έγραψε στα social media:

«Ένας Ντανιίλ που κόβει την ανάσα, σταμάτησες έναν από τους μεγαλύτερους απόψε. Το να κερδίσεις το πρώτο σου Grand Slam είναι πάντα ξεχωριστό, το να το κάνεις απέναντι σε έναν πρωταθλητή όπως ο Τζόκοβιτς είναι κάτι άλλο. Κουράγιο Νόβακ, η αναζήτηση συνεχίζεται»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

sports.ert.gr.



Το άρθρο Πρωταθλητής στο US Open o Μεντβέντεφ εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://sports.ert.gr/featured/protathlitis-sto-us-open-o-mentventef/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρωταθλητής στο US Open o Μεντβέντεφ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">