ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άδ. Γεωργιάδης: Εισαγόμενη η όποια αύξηση έχει παρατηρηθεί (video)

Το σύνολο των μειώσεων φόρων συν των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού από την ΔΕΘ υπερκαλύπτουν το όποιο κύμα ακρίβειας, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και τόνισε ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι ο τέταρτος χαμηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση «που σημαίνει ότι η αγορά μας λειτουργεί».

Το πληθωριστικό κύμα ακόμα δεν έχει έρθει στην τσέπη του καταναλωτού, αντίθετα το εισόδημα διαρκώς αυξάνεται, πρόσθεσε. Αναφερόμενος στις χθεσινές εξαγγελίες τόνισε ότι ειδικά στην ενέργεια, την όποια αύξηση ανέλαβε το κράτος, ενώ η μείωση φόρων και της επιστεπτέας προκαταβολής είναι μέτρα που ελαφρύνουν τις επιχειρήσεις.

«Χαρίσαμε πίσω στις επιχειρήσεις 660 εκατομμύρια ευρώ», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ επικαλούμενος τις εκτιμήσεις εγχώριων και διεθνών θεσμών όπως η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είπε ότι περίπου στις γιορτές θα είναι η ημερομηνία λήξης για το μεγάλο κύμα εισαγόμενου πληθωρισμού.

Δεν υπάρχει κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας που σήμερα διεθνώς να μην εμφανίζει αυξήσεις, ανέφερε ο υπουργός.

«Η ενέργεια είναι χρηματιστήριο που ανεβαίνει και κατεβαίνει, άρα είναι ψευδές ότι ότι ακριβαίνει δεν επανέρχεται σε άλλη τιμή» είπε και προειδοποίησε:

«Όποιος λέει ότι η ακρίβεια θα μείνει, είναι σαν να λέει στις επιχειρήσεις να κρατήσουν υψηλά τις τιμές. Ας το προσέξει αυτό και ο κ. Τσίπρας», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο κ. Τσίπρας που καθίερωσε ειδικό φόρο κατανάλωσης στον καφέ εγκαλεί τον κ. Μητσοτάκη που δεν κατάργησε τον φόρο;», ήταν το σχόλιο του υπουργού Ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στο Υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο κ Γεωργιάδης τόνισε τέλος, ότι «αυτό που έπρεπε να κάνει η Πολιτεία το έχει ήδη κάνει».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Άδ. Γεωργιάδης: Εισαγόμενη η όποια αύξηση έχει παρατηρηθεί (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/ad-georgiadis-eisagomeni-i-opoia-ayxisi-echei-paratirithei-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άδ. Γεωργιάδης: Εισαγόμενη η όποια αύξηση έχει παρατηρηθεί (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">