ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σταυρούπολη: Νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ – Πετροπόλεμος και μολότοφ – Εγκλωβισμένοι μαθητές στις αίθουσες (video)

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης το πρωί. Συγκεκριμένα, κουκουλοφόροι βγήκαν πάλι έξω από το σχολείο και πέταξαν πέτρες προς φοιτητές που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση. Η επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε την κλιμάκωση της έντασης προς στιγμή, ωστόσο τα επεισόδια συνεχίζονται σποραδικά. Κουκουλοφόροι, ακροδεξιοί όπως δηλώνουν οι φοιτητές, μέσα από το σχολείο ξεκίνησαν πετροπόλεμο και εκσφενδόνισαν βόμβες μολότοφ. Πρόκειται για αγνώστους εξωσχολικούς που μπαινοβγαίνουν από την πίσω πόρτα και δημιουργούν ταραχές. Εντός του σχολείου υπάρχουν μαθητές, εγκλωβισμένοι στις τάξεις, οι οποίοι πήγαν σήμερα στο σχολείο για να παρακολουθήσουν μάθημα.

Τα επεισόδια πυροδοτήθηκαν με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησαν και τα χθεσινά. Δηλαδή με την έξοδο των αγνώστων κουκουλουφόρων από το σχολείο.

Συλλαλητήριο  στις 18:30 στην Πλ. Τερψιθέας στην Σταυρούπολη, διοργανώνουν μέλη της ΚΝΕ, της ΚΕΕΡΦΑ αλλά και φοιτητικών συλλόγων που δέχθηκαν χθες επίθεση από ακροδεξιούς εξωσχολικούς. Καλούν τους μαθητές των σχολείων  της περιοχής  να διαμαρτυρηθούν για την μισαλλόδοξη δράση των συγκεκριμένων ατόμων.

Λίγο πριν τα νέα επεισόδια ο Τάσος Παπαδόπουλος  μέλος του Συλλόγου φοιτητών της Νομικής του ΑΠΘ μίλησε στην ΕΡΤ για τα χθεσινά επεισόδια  και την προϊστορία τους.

Ολα ξεκίνησαν χθες όταν φοιτητές που είχαν βρεθεί εκεί για να διαμαρτυρηθούν για προγενέστερη επίθεση δέχθηκαν νέα απρόκλητη επίθεση από αγνώστους.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η ομάδα που επιτέθηκε χθες στους φοιτητές, που βρέθηκαν στο σχολείο, για να καταδικάσουν προηγούμενη επίθεση που δέχτηκαν, αποτελείτο κυρίως από εξωσχολικούς εθνικιστές, που οργανωμένοι και εξοπλισμένοι προσπάθησαν  να σπείρουν τον φόβο σε φοιτητές και μαθητές.

Ρεπορτάζ: Λια Χριστάρα

www.ertnews.gr



Το άρθρο Σταυρούπολη: Νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ – Πετροπόλεμος και μολότοφ – Εγκλωβισμένοι μαθητές στις αίθουσες (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/stayroypoli-syllalitirio-diamartyrias-ton-foititon-stis-18-30-gia-ta-epeisodia-poy-prokalesan-exoscholikoi-akrodexioi-sto-epal-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σταυρούπολη: Νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ – Πετροπόλεμος και μολότοφ – Εγκλωβισμένοι μαθητές στις αίθουσες (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">