ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Α. Συρίγος στο Πρώτο: Οι ενστάσεις στο ΑΣΕΠ ευθύνονται για την καθυστέρηση στη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (audio)

«Με το άνοιγμα των πανεπιστημίων γυρίζουμε και σε πρακτικές που είχαν εκλείψει τον τελευταίο 1,5 χρόνο που ήταν κλειστές οι σχολές», τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» με τον Στέλιο Βραδέλη, σημειώνοντας ότι χτύπησε «καμπανάκι» από την καταγγελία φοιτητή ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από 3 άτομα, επειδή ο ίδιος είχε ταχθεί υπέρ της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Έκανε λόγο για καταλήψεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα οι οποίες «φαίνεται ότι πάνε να ενεργοποιηθούν και πάλι». «Το τελευταίο πράγμα στο οποίο έχει χώρο η βία είναι το Πανεπιστήμιο, ο κατεξοχήν χώρος ελευθερίας διαλόγου και έκφρασης», επεσήμανε.

Ερωτηθείς για την καθυστέρηση στη λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ο κ. Συρίγος είπε ότι δεν οφείλεται στην κυβέρνηση, αλλά στις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί στον ΑΣΕΠ από μη επιτυχόντες, μετά τη δημοσιοποίηση του προσωρινού πίνακα με τα άτομα που θα στελεχώσουν το νέο σώμα. «Με πληροφόρησαν ότι η διαδικασία θα τελειώσει εντός του Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσουν οι προσλήψεις αστυνομικών, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν για 3 μήνες και μετά θα αναλάβουν καθήκοντα», πρόσθεσε.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Α. Συρίγος στο Πρώτο: Οι ενστάσεις στο ΑΣΕΠ ευθύνονται για την καθυστέρηση στη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (audio) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/a-syrigos-sto-proto-oi-enstaseis-sto-asep-eythynontai-gia-tin-kathysterisi-sti-leitoyrgia-tis-panepistimiakis-astynomias-audio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Α. Συρίγος στο Πρώτο: Οι ενστάσεις στο ΑΣΕΠ ευθύνονται για την καθυστέρηση στη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">