ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επίθεση με βιτριόλι: Με καταθέσεις των γιατρών συνεχίζεται η δίκη – Εν αναμονή της απόφασης για κλήτευση σημαντικών μαρτύρων

Σε νέα φάση περνά η δίκη της Ιωάννας Παλιοσπύρου καθώς συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με την κατάθεση μαρτύρων, των θεραπόντων ιατρών που την περιέθαλψαν από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουν να δίνουν αγώνα για την υγεία της, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν τα φώτα τους στην υπόθεση. Πριν από λίγο έφθασε και η Ιωάννα, όπως και η δράστρια, η οποία μπήκε από άλλη είσοδο χωρίς να γίνει αντιληπτή. Η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά και σήμερα και να διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα.

Η Ιωάννα μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί σε εννέα δύσκολα χειρουργεία και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα. Εκτιμάται ότι η ποσότητα καυστικού υγρού που δέχθηκε υπερέβαινε το 1,5 λίτρο καλύπτοντας σχεδόν όλο το σώμα της.

Μεταξύ των μαρτύρων θα είναι και η Διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής του Θριασίου Νοσοκομείου Μαρία Καλοφώνου, παρούσα την πρώτη ημέρα της δίκης στο δικαστήριο. Η γιατρός, που έχει αναφερθεί σε δηλώσεις της στην μάσκα που είναι αναγκασμένη να φορά η Ιωάννα επί πολλές ώρες την ημέρα για να πιέζονται οι ουλές στο πρόσωπο της, θα δώσει την πλήρη εικόνα για την κατάσταση που ήταν η 36χρονη και για τους κινδύνους που ακόμη αντιμετωπίζει.

Θα καταθέσουν και άλλοι ειδικοί, όπως οι οφθαλμίατροι που έδωσαν μάχη για να μην χαθεί η όραση της 36χρονης.

Οι γιατροί αναμένεται με την ανάδειξη της κατάστασης που αντιμετώπισαν με την ασθενή τους, να στοιχειοθετήσουν την πραγματική βούληση που είχε η κατηγορουμένη όταν έστησε ενέδρα στην Ιωάννα.

“Αντιμέτωπη με 2 έως 8 χρόνια η δράστρια εάν μείνει αμετάβλητο το κατηγορητήριο”

Σχολιάζοντας στην εκπομπή “Από τις 6” ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποιου είδους ομάδα υποστήριξης, είπε πως θεωρεί απίθανο να μπορούσε να το κάνει όλο αυτό από μόνη της, παραπέμποντας και στις διαρροές προς τον Τύπο ότι είχε ζητήσει τη συνδρομή άλλων για την παρακολούθηση, για την προμήθεια του υλικού, αλλά και για το “μετά”, καθώς προσπάθησαν κάποιοι που δεν ήταν στη λίστα επισκεπτών, να μπουν στο νοσοκομείο.

Μιλώντας για την ποινή που μπορεί να επιβληθεί στην δράστρια είπε πως εάν παραμείνει το κατηγορητήριο ως έχει τότε το πλαίσιο ποινής με το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπη θα είναι 2 έως 8 χρόνια. “Μεσοβέζικα μιλώντας καθώς έχει εκτίσει και κάποιους μήνες, μπορεί να είναι έξω σε πέντε χρόνια. Εκείνη θα έχει βγει, ενώ η Ιωάννα θα έχει μπροστά της μια τεράστια ανηφόρα” είπε.

Πρόσωπα – κλειδιά

Η Πολιτική Αγωγή παράλληλα αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου όσον αφορά την κλήτευση δύο μαρτύρων που αιτήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, πρόσωπα που κατά τους συνηγόρους της Ιωάννας είναι κρίσιμα για την υπόθεση καθώς ενδεχομένως φωτίσουν περισσότερο την ψυχοσύνθεση της κατηγορουμένης. Πρόκειται για φίλη της κατηγορουμένης με την οποί η τελευταία είχε επαφές, αλλά και ένας 40χρονος από τον οποίο ζητούσε συνδρομή για να παρακολουθεί την Ιωάννα. Η υπεράσπιση επιθυμεί να καταδειχθεί “η εμμονή” της δράστριας με το θύμα, αλλά και να εξεταστεί το ενδεχόμενο, η δράστις να είχε βοήθεια πριν και μετά την επίθεση την οποία φαίνεται να προετοίμαζε πολύ καιρό πριν.

Η προηγούμενη η δικάσιμος καθήλωσε το πανελλήνιο με την Ιωάννα να ξεδιπλώνει με ψυχραιμία και σθένος ψυχής τις σοκαριστικές λεπτομέρειες της προσωπικής της τραγωδίας από εκείνη την ημέρα που έγινε στόχος της 36χρονης καθ’ ομολογία δράστριας η οποία της προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα περιλουζοντάς την με καυστικό υγρό.

Ο εφιάλτης αναβίωσε ενώπιον της τελευταίας η οποία είχε επιλέξει αυτή τη φορά να εμφανιστεί στο δικαστήριο. Η κατηγορούμενη προσήλθε στο δικαστήριο με σκυμμένο το κεφάλι, αλλά φάνηκε αμετανόητη. Παρακολούθησε σιωπηλή με μόνη εξαίρεση την αποστροφή της προς την παθούσα της όταν είπε ότι “εκείνη ήξερε” το λόγο που όπλισε το χέρι της με το βιτριόλι, προκαλώντας το ξέσπασμα της οικογένειας της Ιωάννας. Η δράστρια ωστόσο δεν έχει αποκαλύψει τους λόγους της επίθεσης που παραλίγο να κοστίσει τη ζωή στην Ιωάννα.

“Μιλάμε για ένα από τα βαρύτερα εγκλήματα που έχουν απασχολήσει το τμήμα ανθρωποκτονιών και την κοινωνία. Δεν συναντάς συχνά ανθρώπους εύκολα να είναι τόσο προκλητικοί, σε σημείο να ισχυρίζεται ότι η Ιωάννα γνωρίζει το λόγο της επιθέσεως. Η δικογραφία αυτή έχει γίνει φύλλο και φτερό. Αν υπήρχε το παραμικρό ψήγμα εις βάρος της Ιωάννας, προφανώς θα είχε βγει”, δήλωσε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της Ιωάννα, Nίκος Αλεξανδρής.

“Ίσως η πρόθεσή της δράστριας ήταν να αφήσει ένα μυστήριο να πλανάται. Ουσιαστικά δεν έχει απολογηθεί. Το μόνο που έχει πει, η κατηγορούμενη, είναι ότι ναι, παραδέχομαι την πράξη. Περιμένουμε τις εξηγήσεις της, αν και όποτε αποφασίσει να τις δώσει” είπε.

“Εάν δεν εμφανιστεί και πάλι ο 40χρονος θα ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή του”

Ο δικηγόρος της Ιωάννας εξέφρασε παράλληλα και την δυσαρέσκειά του για ένα σημαντικό μάρτυρα, τον 40χρονο με τον οποίο η κατηγορούμενη είχε στενή σχέση, ο οποίος μολονότι έχει κληθεί, δεν εμφανίζεται στο δικαστήριο, προαναγγέλοντας πως αν δεν έρθει και σήμερα θα ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή του.

“Ο εντολέας μου έχει παραδεχθεί ότι υπήρχαν κλήσεις τόσο πριν και μετά την πράξη. Όλες οι κλήσεις αυτές έχουν γίνει στην προσπάθεια της κατηγορούμενης να βρει άλλοθι. Δεν μας συνδέουν τα τηλεφωνήματα επ’ ουδενί με συνέργεια ή συμμετοχή σε έγκλημα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο συνήγορος του 40χρονου Αλέξανδρος Κούκιος.

Ο μάρτυρας έχει καταθέσει στις αρχές ότι υπήρχε εμμονή της καθ’ ομολογία δράστιδος με την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Ο κ. Κούκιος είπε ότι ο πελάτης του έχει δηλώσει πως σε περίπτωση που το αίτημα των δικηγόρων της Ιωάννας να καταθέσει, γίνει δεκτό από το δικαστήριο, τότε θα προσέλθει.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Επίθεση με βιτριόλι: Με καταθέσεις των γιατρών συνεχίζεται η δίκη – Εν αναμονή της απόφασης για κλήτευση σημαντικών μαρτύρων εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/epithesi-me-vitrioli-me-katatheseis-ton-giatron-synechizetai-i-diki-en-anamoni-tis-kliteysis-simantikon-martyron/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επίθεση με βιτριόλι: Με καταθέσεις των γιατρών συνεχίζεται η δίκη – Εν αναμονή της απόφασης για κλήτευση σημαντικών μαρτύρων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">