ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σαρώνει η «Αθηνά» – Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες (video)

Η κακοκαιρία χτυπάει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα νησιά του Ιονίου Πελάγους ενώ, σιγά – σιγά αρχίζει και μετατοπίζεται προς τα ανατολικά τμήματα της χώρας. Tις επόμενες ώρες θα αρχίσει να σφυροκοπά το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά στα 7. Στα υπόλοιπα νότιοι 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο  νοτιάδες που θα φθάσουν τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική βροχές και βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες με εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα. Θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς. Tα φαινόμενα, όμως, δεν φαίνονται να είναι έντονα.

Βροχές  και στην Θεσσαλονίκη κατά διαστήματα ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες. Από 16 έως 19 βαθμούς η θερμοκρασία. Στην πόλη  από τους ισχυρούς ανέμους  έπεσαν δέντρα, κάδοι απορριμμάτων και ταμπέλες σήμανσης. Η πυροσβεστική ανέλαβε δράση για  να απεγκλωβιστούν  αυτοκίνητα και να απελευθερωθούν δρόμοι από πέντε  πτώσεις δέντρων. Ευτυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές. 

Ήδη σε επίπεδο συναγερμού βρίσκεται μεγάλο τμήμα της χώρας, με την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τα Νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Πελοπόννησο να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Στην Κέρκυρα η βροχόπτωση ξεπέρασε κατά πολύ τον μέσο όρο, μέσα σε μία ημέρα για ολόκληρο τον Οκτώβριο . Η βροχή συνεχίζεται αν και η ισχυροί άνεμοι που έπληξαν χθες το νησί τις πρωινές ώρες κόπασαν. Η ακτοπλοϊκή διασύνδεση γίνεται κανονικά και όπως όλα δείχνουν δεν αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα και στο αεροδρόμιο του νησιού . Χθες οι κλήσεις στην πυροσβεστική ξεπέρασαν τις 30 για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα αλλά και πτώσεις δέντρων. Πάντως για το επόμενο τετραήμερο οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν.

 Στην Ιθάκη που επλήγη χθες απο έντονη βροχόπτωση αλλά και σήμερα τις πρωινές ώρες , Ο δήμαρχος Διονύσης Στανίτσας  μίλησε στην ΕΡΤ για υποχώρηση του φαινομένου και εξήγησε ότι όλα πήγαν καλά στο νησί καθώς υπήρξε προετοιμασία και αξιοποιήθηκε και η περυσινή εμπειρία απο την επέλαση  του ” Ιανού”. Σήμερα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα γίνουν κανονικά αλλά οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Τρίτη.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα, Γιάννης Ανδριώτης

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Σαρώνει η «Αθηνά» – Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/saronei-i-athina-kakokairia-sto-megalytero-meros-tis-choras-me-ischyres-vroches-kai-kataigides-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σαρώνει η «Αθηνά» – Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">