ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πολυτεχνείο: Ολοκληρώθηκε ειρηνικά η πορεία


Ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 
Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 20.000 διαδηλωτές.

Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «48 Νοέμβρηδες μετά, η συλλογική μνήμη παραμένει ζωντανή», φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και έφτασαν έως την αμερικάνικη πρεσβεία.

Όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης. Του συλλαλητηρίου προπορεύθηκε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Λίγο πριν τις 17.00 μπροστά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών έφτασε η αντιπροσωπεία των φοιτητών με τη σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια της πορείας, την σημαία κράτησαν και παιδιά.

Στην αμερικανική πρεσβεία οι φοιτητές απήγγειλαν τον Εθνικό Ύμνο και κατόπιν αποχώρησαν, χωρίς εντάσεις.

Λίγη ώρα μετά, στην αμερικάνικη πρεσβεία έφτασε και η κεφαλή της πορείας. Του συλλαλητηρίου προπορεύθηκε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, ενώ ακολούθησε το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων του ΕΜΠ.

Παρόντες στην πορεία ήταν και όλοι οι «αντιστασιακοί» της χώρας , επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας, στην κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ ήταν ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Κουτσούμπας, και επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σημειώνεται ότι μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ιδιαίτερα ισχυρή.

Επισήμανση: Όπως γνωρίζεις αναγνώστη - αναγνώστρια ο υποφαινόμενος έχει δεχθεί σειρά διώξεων - κατασχέσεων κ.α. από το κράτος διαπλοκής εφοπλιστών - ιδιωτών - κρατιστών για όσα μετέδιδε ραδιοφωνικά δημόσια , όμως τις καρέκλες διαχρονικά τις καταλαμβάνουν έτεροι, και ειδικότεροι αποκαλούνται και αγωνιστές.

* Μήπως ήταν περισσότεροι οι αστυνομικοί από τους συμμετέχοντες της πορείας ; 

* Διαβάζουμε εκατοντάδες @#$%^&* των sosial media οι οποίοι αξιώνουν να σταματήσει το κάψιμο της αμερικανικής σημαίας και η ''φαρσοκωμωδία'' των συγκεντρώσεων αριστερών στην Αμερικανική πρεσβεία , καθώς και κάθε πορείας, ενώ είναι οι ίδιοι οι οποίοι συμμετέχουν στις παρελάσεις !!! Δεν καταργούνται και οι παρελάσεις επιτέλους ; Καθαρές εξηγήσεις. Θα μας εξηγήσετε γιατί πηγαίνετε - συμμετέχετε στις παρελάσεις ;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πολυτεχνείο: Ολοκληρώθηκε ειρηνικά η πορεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">