ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στο Πρώτο: Εκρηκτικό μίγμα με τα μέτρα και τον φόβο – Θα χρειαστούμε στήριξη σε 2-3 μήνες (audio)


Κάλεσμα στους καταναλωτές να σπεύσουν να κάνουν τα εορταστικά  ψώνια της τελευταίας στιγμής στις εμπορικές αγορές που είναι ασφαλείς και υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα και τιμές, απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Μάκης Σαββίδης, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές διαδρομές στο Πρώτο» με τη Μαρία Γεωργίου, εκτίμησε ότι «σιγά-σιγά, με την αποκλιμάκωση της πανδημίας  θα επανέρθουμε σε κανονικά επίπεδα».

Ωστόσο, επισήμανε ότι εφόσον συνεχιστεί η κατάσταση με την πανδημία τους επόμενους 2-3 μήνες, «η κυβέρνηση θα πρέπει να μελετήσει σημαντικά πως μπορεί να στηρίξει και τις επιχειρήσεις, διότι περιοριστικά στα περιοριστικά μέτρα, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα στην αγορά, μετά από μια 10ετή οικονομική κρίση και μετά από μια διετή πανδημική κρίση και «δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οι μικρές επιχειρήσεις εάν συνεχιστεί έτσι η αρνητική εμπορική κίνηση στην αγορά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προηγούμενη εβδομάδα πήγε καλύτερα, όμως «δεν φτάνουν αυτές οι 2,3,4 ημέρες ανάλογα με την εμπορική γειτονιά. Δυστυχώς η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά εμπορικά. Οι καταναλωτές έχουν τη διάθεση, έχουν κατέβει στις μεγάλες και στις μικρότερες εμπορικές αγορές για να κάνουν τα ψώνια τους, είναι στολισμένη όλη η Αθήνα, όλες οι αγορές προσφέρουν πολύ καλές τιμές και μεγάλη ποικιλία». Όπως είπε, ο καταναλωτής έχει τη διάθεση να ψωνίσει, όμως «η ακρίβεια και όλο το μείγμα που έχει δημιουργηθεί με το φόβο από τη μετάλλαξη Όμικρον, λειτουργούν αρνητικά και δεν προχωρούν σε μεγάλες αγορές, παρά μόνο σε συντηρητικές επιλογές».

Τόνισε ότι οι εμπορικοί δρόμοι όπως η Ερμού και οι κεντρικές αγορές γεμάτες, καθώς δεν σταματάει η ζωή θα γίνουν τα δώρα, «αλλά αυτά τα δώρα θα είναι μικρότερης αξίας και πιο συντηρητικές επιλογές. Ευελπιστούμε να έρθουν σήμερα οι καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Θεωρώ ότι σιγά-σιγά και εφόσον κάνει το peak και να κατεβαίνει η πανδημία, να επανέλθουμε στους επόμενους μήνες εκεί που ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβριο», υπογράμμισε.

Ο κ. Σαββίδης διαβεβαίωσε ότι τα εμπορικά καταστήματα και δη τα μικρά είναι ο ασφαλέστερος χώρος για να κάνει κάποιος τις αγορές του. «Δεν υπάρχει πρόβλημα, το έχουμε αποδείξει από την πρώτη μέρα, τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο καταναλωτής πρέπει να αισθάνεται ασφαλής, κυρίως με τα μικρά εμπορικά καταστήματα τα οποία τηρούν όλα τα προβλεπόμενα και διασφαλίζουν έτσι την υγεία των καταναλωτών, των εργαζομένων και των επιχειρηματιών», είπε χαρακτηριστικά.

«Όλοι εμείς που εκπροσωπούμε το εμπόριο είμαστε πολύ υπερήφανοι, γιατί τα μέλη μας με μεγάλη θυσία από την πρώτη μέρα βάζουν “πλάτη” για να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία. Πέραν τούτου, ο πήχης που έβαλαν ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας και όλοι οι εμπορικοί φορείς ήταν χαμηλός φέτος, αλλά δυστυχώς θα “περάσουμε” κάτω και από αυτόν τον χαμηλό πήχη», ανέφερε ο ίδιος.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3sGJ9r4
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στο Πρώτο: Εκρηκτικό μίγμα με τα μέτρα και τον φόβο – Θα χρειαστούμε στήριξη σε 2-3 μήνες (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">