ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μέτρα στήριξης για τους καταναλωτές: Αύξηση επιδότησης στο ρεύμα, στο 40% η έκπτωση σε αέριο


Πρόσθετα μέτρα για να περιοριστούν οι επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός χθες από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού που εγκρίθηκε με 158 ψήφους και καταψηφίστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Ειδικότερα, για τον Δεκέμβριο αυξάνεται στα 49,5 ευρώ η επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και στα 55,5 ευρώ για τα Κοινωνικά Τιμολόγια, αυξάνεται στο 40% η έκπτωση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου, ενώ επιδοτείται με 80% η ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα για τους αγρότες από τον Αύγουστο έως και τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα, ο ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε πρόσθετες παρεμβάσεις για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων, μετατίθεται η πληρωμής της 1ης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής στις 30 Ιουνίου, μέχρι την ίδια ημερομηνία επεκτείνεται η λήξη των πιστωτικών που έχουν εκδοθεί στο Πρόγραμμα Παγίων Δαπανών, ενώ επεκτείνεται το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έως τις 31 Μαρτίου.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3yFnQag
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μέτρα στήριξης για τους καταναλωτές: Αύξηση επιδότησης στο ρεύμα, στο 40% η έκπτωση σε αέριο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">