ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θ. Πλεύρης: Αν χρειαστεί θα ληφθούν νέα μέτρα και πριν από την Πρωτοχρονιά


Βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι τα όποια μέτρα να παρθούν μετά την Πρωτοχρονιά και πιθανότατα αυτό θα συμβεί, αλλά αν χρειαστεί θα ληφθούν και νωρίτερα,  είπε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε τηλεοπτική συνέντευξη (ΑΝΤ1).

θα πρέπει να περιμένουμε σήμερα τη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων και την εισήγηση της, τόνισε και πρόσθεσε:

Βασικός γνώμονας για τη λήψη των αποφάσεων είναι η κατάσταση στο σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην Αττική, όπου όμως η πληρότητα στις κλίνες απλής νοσηλείας είναι στο 53%, ενώ εξακολουθεί να είναι θετικό το ισοζύγιο στα εισιτήρια – εξιτήρια από τα νοσοκομεία.

Ο κ. Πλεύρης, είπε ότι πως σε ό,τι αφορά τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, το 50% ανήκει σε νέους 18-39 ετών και μόλις το 6% σε πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες για βαριά νόσηση.

Για το λόγο αυτό, απηύθυνε έκκληση στους νέους να είναι πολύ προσεκτικοί στις επαφές τους με τους γονείς και τους παππάδες τους.

Διευκρίνισε επίσης πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμιά σκέψη και καμία συζήτηση για να αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό για τα σχολεία.

Επανερχόμενος στα μέτρα που θα ισχύσουν μετά την Πρωτοχρονιά, είπε ότι αν και δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη, θα κινούνται σε 3 πυλώνες. Σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση το πρόβλημα φαίνεται πως δεν αφορά την εστίαση, αλλά τη νυχτερινή διασκέδαση. Εκεί τα μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν πιθανότατα σχέση με το ωράριο, τη μουσική και τους όρθιους ή καθήμενους.

Πρόβλημα υπάρχει επίσης και στα γήπεδα, όπου όπως φαίνεται οι φίλαθλοι δεν πειθαρχούν στα μέτρα, και θα αποτελέσουν τον δεύτερο πυλώνα των μέτρων, ενώ ο τρίτος πυλώνας θα αφορά την τηλεργασία σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3mB476F
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θ. Πλεύρης: Αν χρειαστεί θα ληφθούν νέα μέτρα και πριν από την Πρωτοχρονιά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">