ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θάνατος Τζώρτζη Μονογυιού:Μια λάθος γκαζιά με 100 χιλιόμετρα είναι αρκετή ώστε να φάς το κεφάλι σου


Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των Αρχών που εξετάζει τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλιακή, με θύμα τον Τζώρτζη Μονογυιό, αδερφό της βουλευτή Κατερίνας Μονογυιού

Ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυιός μαζί με τη σύζυγό του Αθηνά Κοντοπάνου είχαν μόλις λίγα λεπτά πριν επιβιβαστεί στην κόκκινη Ferrari Pista που είχαν παραλάβει μόλις από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Βούλα

Κατευθύνονταν στο σπίτι τους στη Βουλιαγμένη, ενώ τους ακολουθούσαν δύο φίλοι τους ακόμη, οι οποίοι επέβαιναν σε μια Porsche επίσης ιδιοκτησίας του Μονογυιού, που είδαν μπροστά στα μάτια τους να συμβαίνει το τροχαίο-σοκ και ήταν και εκείνοι που τους τράβηξαν έξω από το αυτοκίνητο.


Σε κάποιο σημείο της διαδρομής από Βούλα προς Βουλιαγμένη ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυιός έχασε τον έλεγχο της Ferrari με το τραγικό αποτέλεσμα. Η σύζυγός του ανασύρθηκε έχοντας τις αισθήσεις της, βαριά τραυματισμένη, χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύει η ζωή της. Φέρει κατάγματα και εγκαύματα και νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου αναμένεται τις επόμενες ώρες να χειρουργηθεί.

Οι φίλοι του ζευγαριού έβγαλαν έξω από τη φλεγόμενη Ferrari και τον Τζώρτζη Μονογυιό. Ο 45χονος δεν είχε τις αισθήσεις του και έφερε κάποια εγκαύματα. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού ήταν σε κατάσταση σοκ. Η Κατερίνα Μονογυιού ήταν εκείνη που ανέλαβε το βαρύτατο φορτίο της αναγνώρισης της σορού του αδελφού της. Σε σοκ και η μητέρα της, η οποία κατέρρευσε στο άκουσμα της είδησης και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Κωνσταντίνος Τζουτζουράκης «Γύρω στις 8:15 το βράδυ είδα από το μπαλκόνι καπνό. Πήγα στο σημείο και είδα το αμάξι να καίγεται. Άκουσα τη σπαρακτική φωνή του φίλου του. Δεν ακούστηκε ήχος από σύγκρουση. Αντίκρισα απλά ένα αμάξι στις φλόγες», περιγράφει ο ίδιος.

«Η πυροσβεστική ήρθε στις 8:33 ενώ ο άνδρας φαινόταν ήδη νεκρός. Η σύζυγός του φαινόταν πολύ βαριά τραυματισμένη. Ένας ταξιτζής που οδηγούσε πίσω τους είπε ότι είδε το όχημα να χάνει τον έλεγχο και να παίρνει φωτιά χωρίς να τρέχει»

Από τα όσα έχουν συγκεντρώσει έως τώρα οι αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού προκύπτει ότι δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος πριν από τη μοιραία πρόσκρουση σε πινακίδα της Περιφέρειας και στη συνέχεια σε δέντρο. 

Βάσει των στοιχείων που έχουν διαρρεύσει έως τώρα από την Πυροσβεστική,  το πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 45χρονος κινούνταν με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χλμ./ώρα.

Ταυτόχρονα όλα δείχνουν πως απομακρύνεται το σενάριο για εμπλοκή άλλου οχήματος ή πεζού που με κάποιο τρόπο μπορεί να προκάλεσαν την εκτροπή του οχήματος, αφού από το υλικό που έχει συλλεχθεί δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

«Η πρώτη εικόνα που έχουμε δείχνει ότι δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο στο χθεσινό δυστύχημα στη Βούλα, όπου έχασε τη ζωή του ο οδηγός και τραυματίστηκε η σύζυγός του. Συγκεντρώνουμε βίντεο από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της περιοχής, ενώ έχουμε αναθέσει σε ειδικό πραγματογνώμονα να συντάξει πόρισμα», επισήμαναν πηγές της Τροχαίας. 

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση ερευνούν εξονυχιστικά όλα τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας από τα γύρω καταστήματα σε μία προσπάθεια να διαπιστώσουν τι πήγε λάθος και ο 45χρονος άνδρας έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να καρφωθεί πάνω στο δέντρο και το αυτοκίνητό του να τυλιχτεί στις φλόγες.

Ο πραγματογνώμονας του Δημοσίου που θα ορίσει η Τροχαία, αναμένεται να διερευνήσει τα αίτια της ταχείας ανάφλεξης του αυτοκινήτου καθώς αρκετά είναι τα ερωτήματα που αιωρούνται για τις συνθήκες του σοκαριστικού τροχαίου.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου:Τώρα που πουλήσατε άπαντες την είδηση, μπορούμε και εμείς ως κάτοικοι των νοτίων προαστίων και γνώστες της περιοχής να αναφέρουμε: Που πάτε ορέ νεοέλληνες ; 

Πιάσατε πέντε φράγκα , χωθήκατε στις επιχειρήσεις, τις τηλεοράσεις, και την πολιτική , και θαρείτε ότι τα 700 άλογα είναι για όλους ;

Μια λάθος γκαζιά με * 100 χιλιόμετρα είναι αρκετή ώστε να φάς το κεφάλι σου, και ειδικότερα όταν πρόκειται για όχημα το οποίο το οδηγείς για πρώτη φορά. ( Αυτό ισχύει ακόμα και να είσαι ο Σένα η ο Σουμάχερ ) Παρεμπιπτόντως, να εξεταστεί εξονυχιστικά το όχημα ώστε να διαπιστωθεί αν ήταν στην κατάσταση που το παρέχει ο κατασκευαστής ! Μπορείτε ?

* Με 100 χιλ., δεν αναφέρουμε με περισσότερα των 120 , η 200 - 300.

* Την πλειονότητα από εσάς δεν σας έχει διδάξει τίποτα απολύτως η ιστορία μέχρι σήμερα ; Όσα περισσότερα αποκτάς τόσο πιο ταπεινός να γίνεσαι. Τι τα χρειάζεστε τα 500 και τα 700 άλογα και τα οχήματα των 500 χιλιάδων και του ενός εκατομμυρίου ; Επίδειξη κάνετε ; 

* Ο Μονογυιός είναι ο πρώτος που ''τρώει το κεφάλι του'' στις ''λεωφόρους'' με τα δέντρα , τις διαφημιστικές πινακίδες, και τις κοτρώνες των νοτίων προαστίων  ; ( Και να σκεφτείς αναγνώστη/ια ότι λιγες ώρες νωρίτερα η άμορφη μάζα σιδερικών δέσποζε στην ''βιτρίνα'' φρεσκογιαλισμένη και κατακόκκινη ! )

* Επί σειρά ετών αποκλειστικά εμείς από το τοπικό glyfadaweb έχουμε αναφερθεί επανειλλημένα σε παράνομες και μη διαφημιστικές πινακίδες , κοτρώνες, καθώς επίσης και δέντρα τα οποία δεσπόζουν επί των παραλιακών οδών στα Νότια προάστια Αττικής, όμως, η πολιτεία, καθώς και οι τοπικές δημοτικές αρχές, ουδεμία παρέμβαση έχουν κάνει για την ασφάλεια των οδηγών. ( Ενδεχομένως αν στα εν λόγω δέντρα και εμπόδια υπήρχαν ασφαλιστικά πλαίσια από καουτσούκ , ώστε να απαλύνεται η πρόσκρουση, μήπως ζούσαν ορισμένοι εκ των θανόντων οδηγών ;)

* Είναι ξακάθαρο ότι ούτε διαχειριζόμαστε εμείς, ούτε έχουμε εκλεγεί, ούτε μας άφησαν τα οργανωμένα συμφέροντα να υπάρχουμε στο τόπο μας. Παρακολουθήσατε περισσότερες από 24 ώρες όσα έχουν γραφεί και παρουσιαστεί, όμως, όσα γράφουμε ΕΔΩ τα είδατε κάπου αλλού ?


*
Τέλος , εκατομμύρια για άλογα και ταχύτητες διαθέτετε , διάθεση να προσφέρετε στο τόπο έχετε ; H βουλευτής της ΝΔ έχει προτείνει στη Βουλή να υπάρχουν 
ασφαλιστικά πλαίσια από καουτσούκ στην παραλιακή, στα δέντρα, στις πινακίδες, κ.α., ώστε να προστατεύονται οι οδηγοί ;


Λάστιχα στην βάση πινακίδας

Περάστε στα δέντρα και τις πινακίδες απλά μεταχειρισμένα βαμμένα λάστιχα φορτηγών. Τόσο απλό είναι , όμως επί δεκαετίες δεν έχει γίνει με τα οργανωμένα συμφέροντα τα οποία διαχειρίζονται ! Ακόμα και με απλά λάστιχα θα είχαν σωθεί κάποιες ζωές.






  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θάνατος Τζώρτζη Μονογυιού:Μια λάθος γκαζιά με 100 χιλιόμετρα είναι αρκετή ώστε να φάς το κεφάλι σου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">