ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μ. Παγώνη: Σταδιακή, αργή αποκλιμάκωση της «Ο» μετά τις 20 Ιανουαρίου – Σωστό το άνοιγμα των σχολείων (video)


Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες από “Δέλτα” και όχι “Όμικρον” σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από τα νοσοκομεία είπε στην ΕΡΤ η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκοκεμιακών Ιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Επομένως, τόνισε,  διαχειριζόμαστε συγχρόνως τους ασθενείς από “Δέλτα” που είναι δύσκολα περιστατικά με αργή θεραπεία. Στο σύνολο των περιστατικών η “Όμικρον” καταγράφεται σε ποσοστό άνω του 71% τα οποία όμως διαχειριζόμαστε είτε στα εξωτερικά ιατρεία είτε με εισαγωγή σε απλές κλίνες Covid.

Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι ανεμβολίαστοι. Έκκληση απευθύνουμε -έστω και τώρα- να πάνε να εμβολιαστούν. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο η τρίτη δόση του εμβολίου είναι αυτή που θα βοηθήσει και στην αντιμετώπιση της Όμικρον σύμφωνα πάντα με τα  δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Ερωτηθείσα για τους εντοπισμούς νέων μεταλλάξεων και τις προειδοποιήσεις του ΠΟΥ η κα Παγώνη ότι αυτά πρέπει να εξεταστούν βήμα – βήμα και αναφερόμενη στο θέμα του αριθμού των δόσεων  του εμβολίου σχολίασε πως  ακόμη υπάρχουν 340.000 άνθρωποι ηλικίας πάνω από 60 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί. Ας κάνουμε την τρίτη δόση και θα δούμε για τις επόμενες. Παρατήρησε επίσης ότι κάθε χώρα είναι ξεχωριστή και θα πρέπει να αποφασιστεί ο αριθμός των δόσεων με τα δικά μας δεδομένα και στατιστικές .

Η κα Παγώνη τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων με τις αλλαγές που σωστά έγιναν  στα πρωτόκολλα λειτουργίας για τα τεστ και τα μέτρα ατομικής προστασίας. Παρατήρησε δε ότι τους τελευταίους μήνες δεν υπήρξε ιδιαίτερος αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία που να δημιούργησαν προβλήματα για τους υπόλοιπους. Παρακίνησε μάλιστα τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους για την ασφάλειά τους.

Σε ότι αφορά την έκθεση των υγειονομικών στη νόσο και την αποχώρηση πολλών από την μάχη της πρώτης γραμμής κατά του κορονοϊού  η κα Παγώνη υπενθύμισε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε πει «να κάνουμε τον σταυρό μας να μη νοσήσουν οι γιατροί στην Αττική» και τάχθηκε υπέρ του μέτρου του περιορισμού των επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3eTKse0
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μ. Παγώνη: Σταδιακή, αργή αποκλιμάκωση της «Ο» μετά τις 20 Ιανουαρίου – Σωστό το άνοιγμα των σχολείων (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">