ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ν. Παπαχρήστος (ΟΛΜΕ): Με 3 κρούσματα κλείνει σχολική τάξη σε άλλες χώρες (video)


Την θέση της ΟΛΜΕ ότι είναι υψηλό το ποσοστό του 50+1 για το κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος, επανέλαβε ο Οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Νίκος Παπαχρήστος, μιλώντας για εντελώς διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Με τρία κρούσματα κλείνει τμήμα στη Γαλλία και στην Ιταλία, και με δύο θετικά τεστ γίνεται το ίδιο στην Αυστρία», είπε.

Δεν συζητήσαμε με την υπουργό Παιδείας πριν βγούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία κι αυτό είναι αδιανόητο γιατί οι εργαζόμενοι σηκώνουν το βάρος, τόνισε ο κ. Παπαχρήστος, υποστηρίζοντας ότι σε άλλα κράτη «είχε προηγηθεί κλείσιμο μιας εβδομάδας για να εκτονωθεί η έξαρση».

Η τηλεκπαίδευση θα μπορούσε να λειτουργήσει για ένα τμήμα, «αλλά οι τεχνικές υποδομές στα σχολεία δεν το σηκώνουν για περισσότερα τμήματα», ανέφερε επίσης, εξηγώντας ότι «ένας καθηγητής δεν έχει ένα τμήμα αλλά πολλά κι αν αυξηθούν τα κλειστά τμήματα δεν αντέχει το σχολείο ούτε είναι σίγουρο ότι υπάρχει ίντερνετ και εξοπλισμός στο σπίτι».

Πηγή:ΕΡΤ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3KcUipW
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ν. Παπαχρήστος (ΟΛΜΕ): Με 3 κρούσματα κλείνει σχολική τάξη σε άλλες χώρες (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">