ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οπαδική βία: Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι σε συνδέσμους οπαδών – Αυστηρή εισαγγελική παρέμβαση


Στο στόχαστρο κυβέρνησης, δικαιοσύνης και αστυνομίας μπαίνει η τυφλή οπαδική βία και η διείσδυση κακοποιών στοιχείων στον χώρο του αθλητισμού, με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Ήδη, εκτός από τη συμπρωτεύουσα, η αστυνομία προχώρησε σε εφόδους σε γραφεία συνδέσμων και στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν μαχαίρια, φωτοβολίδες και κοντάρια, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ανακοινώνει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και όσοι σύνδεσμοι φιλάθλων είναι παράνομοι θα κλείσουν.

Απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει καμία ανοχή, και σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες θα κληθούν όλοι οι εμπλεκομένοι προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου.

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από τους εισαγγελείς όλης της χώρας την αυστηρή τιμωρία των δραστών οπαδικής βίας και την επιτάχυνση στην εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων. Κάνει λόγο ακόμη για οργανωμένες συμμορίες που λειτουργούν κάτω από τη «σημαία» διαφόρων ομάδων.

Μεγάλη έρευνα για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί και στην Αθήνα τυχόν αδικήματα αθλητικής βίας ή συναφών αξιόποινων πράξεων ξεκινά με εντολή του Αθλητικού Εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλου. Αφορμή για την παραγγελία προς τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, αποτέλεσε η φονική επίθεση στην Θεσσαλονίκη ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της έρευνας οι αρχές θα προχωρούν, όταν το κρίνουν απαραίτητο, ακόμη και σε εφόδους σε γραφεία αθλητικών συνδέσμων της πρωτεύουσας.

Μάλιστα, η έρευνα ξεκινά τη στιγμή που ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ζαχαρίας Κοκκινάκης με εγκύκλιο προς τους στους συναδέλφους του σε όλη τη χώρα απευθύνει αυστηρές συστάσεις για την άμεση αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Ο ανώτατος εισαγγελικός ζητεί την αυστηρή μεταχείριση των δραστών ενώ ανοίγοντας την βεντάλια των ερευνώμενων αδικημάτων βάζει στο «κάδρο» και το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης όταν οι αξιόποινες πράξεις τελούνται από περισσότερα άτομα.

Ο εισαγγελέας, παράλληλα, δίνει έμφαση στον έλεγχο νομιμότητας των γραφείων που διατηρούν ομάδες.

Πηγές: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Η φονική επίθεση στον Άλκη και τα στοιχεία που «καίνε» τον 23χρονο

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/qd3eHuF
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οπαδική βία: Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι σε συνδέσμους οπαδών – Αυστηρή εισαγγελική παρέμβαση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">