ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Iron Dome , Drone Dome , και τα εκατομμύρια στους Αμερικανούς και τους Ισραηλίτες από την Νέα Δημοκρατία


Έπειτα από 
τα ''μεγάλα'' αντιπυραυλικά και αντιαεροπορικά συστήματα που διαθέτουν οι Ενοπλες Δυνάμεις (Patriot, S-300, TOR M1) τώρα έχουν σειρά και τα ''μικρά'' Ισραηλινής προέλευσης, τα οποία είναι ο «Σιδερένιος Θόλος», (Iron Dome), και ο «Θόλος των Drones», (Drone Dome). 

Παράλληλα υπάρχουν διαθέσιμα και τα ''SOFT KILL'', ''Spyder'' , καθώς και το ''SPIKE NLOS'', και επιπροσθέτως 100% δεν υπάρχουν όσα δεν έχουν κατασκευαστεί ποτέ στην χώρα μας διότι περισσότερα από 50 χρόνια κυβερνά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, στρατιωτικό μπλόκο στα επιθετικά σχέδια της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο φαίνεται να βάζει εκτός της Ελλάδας και η Κύπρος καθώς οι νέοι στρατιωτικοί σχεδιασμοί της σε συνεργασία με το Ισραήλ και τη Γαλλία κλειδώνουν τον εναέριο χώρο του νησιού από τις τουρκικές επιβουλές.


Ο ''σιδερένιος θόλος'' θεωρείται η ασφάλεια ζωής για όσους πλήττονται από ρίψεις πυραύλων και ρουκετών.

Πώς λειτουργεί το σύστημα πυραυλικής άμυνας “Iron Dome”; 

Αποτελείται από μια μονάδα ραντάρ και ένα κέντρο ελέγχου που μπορεί να ανιχνεύσει πλησιέστερα βλήματα, όπως πυραύλους μετά την εκτόξευση, και να υπολογίσει την τροχιά και τον στόχο τους. Κι όλα αυτά μέσα σε δευτερόλεπτα. Και έτσι άλλωστε πρέπει να είναι, επειδή ανάλογα με την απόσταση  οι άνθρωποι έχουν μόνο 15 έως 90 δευτερόλεπτα για να ξεφύγουν από έναν πύραυλο που πλησιάζει και να προστατευτούν. 

Το τρίτο στοιχείο είναι οι εκτοξευτές πυραύλων. Υπάρχουν τρεις έως τέσσερις πύραυλοι ανά σύστημα, ο καθένας με χωρητικότητα για 20 ρουκέτες. Ένας αμυντικός πύραυλος εκτοξεύεται μόνο όταν είναι σαφές ότι το βλήμα κατευθύνεται σε κατοικημένη περιοχή. Ο πύραυλος- αναχαιτιστής δεν χτυπά άμεσα το άλλο βλήμα, αλλά εκρήγνυται κοντά του, καταστρέφοντάς το. Ωστόσο, τα συντρίμμια που πέφτουν μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς και υλικές ζημίες. 

Τα συστήματα είναι κινητά και μπορούν να μετεγκατασταθούν. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, την ισραηλινή κρατική αμυντική εταιρεία Rafael Defense Systems, μια μόνο ''μπαταρία'' αποτελούμενη από μονάδα ραντάρ, κέντρο ελέγχου, και  εκτοξευτές πυραύλων μπορεί να προστατεύσει μια μεσαίου μεγέθους πόλη. 


Το σύστημα μπορεί να παρακολουθεί βλήματα με εμβέλεια έως 70 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με ειδικούς, 13 συστήματα θα ήταν απαραίτητα για την προστασία ολόκληρης της χώρας. Το ''Iron Dome'' απευθύνεται σε πυραύλους μικρής εμβέλειας. Ο κατασκευαστής δηλώνει ποσοστό επιτυχίας 90 τοις εκατό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν οικονομικά την ανάπτυξη του συστήματος. Εν τω μεταξύ, οι ίδιες οι ΗΠΑ αγόρασαν δύο από τα ισραηλινά αμυντικά συστήματα. Πρόκειται ουσιαστικά για αντιαεροπορικό σύστημα με βεληνεκές από 4 έως 70 χλμ ενώ οι Ισραηλινοί σχεδιάζουν να φτάσουν την ακτίνα δράσης του έως τα 250 χλμ μετατρέποντάς το σε Α/Α σύστημα μεγάλου βεληνεκούς. 

Η εταιρεία όπλων Rafael μιλά για πολλές χιλιάδες επιτυχημένες εκτοξεύσεις. Κάθε αποτροπή κοστίζει περίπου 66.000 ευρώ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μόνο οι ρουκέτες που θα έπλητταν μια κατοικημένη περιοχή θα πρέπει να εξουδετερώνονται. 



Το ραντάρ 3D AESA έχει σύμφωνα με τους κατασκευαστές τη δυνατότητα ταυτόχρονου εγκλωβισμού 1100 στόχων. Όπως εκτιμούν Έλληνες επιτελείς η ενσωμάτωση του IRON DOME στην αντιαεροπορική «ομπρέλα» πάνω από Αιγαίο και Έβρο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα Α/Α συστήματα που ήδη διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετατρέπουν τον Ελληνικό εναέριο χώρο σε απροσπέλαστη περιοχή ειδικά απέναντι σε κάθε προσπάθεια μαζικής επίθεσης με χρήση μη επανδρωμένων UAV. 

Με το IRON DOME οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι έχουν προχωρήσει συνολικά σε 2000 καταρρίψεις απέναντι σε κάθε είδους εναέριους στόχους όπως πυραύλους, όλμους, βλήματα πυροβολικού, αεροσκάφη, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα UAV. 

Μάλιστα υπολογίζουν ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα οικονομικό αντιαεροπορικό σύστημα απέναντι σε μη επανδρωμένα UAV αφού κάθε κατάρριψη κοστίζει περίπου 100.000 δολάρια την ώρα που αντίστοιχη ενέργεια με χρήση A/APatriot - τα οποία διαθέτει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία - ξεπερνά τα 3.000.000 δολάρια

Ο πύραυλος Tamir τον οποίο εκτοξεύει το IRON DOME κοστίζει 40.000 δολάρια ενώ η τιμή του εκτοξευτή αγγίζει τα 50 εκατ. δολάρια.


Ο Ισραηλινός ειδικός αναλυτής
Seth Frantzman εκτιμάει πως η χρονική συγκυρία αυτής της ιστορίας είναι παράξενη. Tα συστήματα Iron Dome χρειάζονται πολύ χρόνο για να περάσουν από την προμήθεια και την εκπαίδευση. Εκτός από το Ισραήλ, μόνο οι ΗΠΑ διαθέτουν δύο συστοιχίες του συστήματος.

Είναι πολύ περίπλοκο επειδή το Iron Dome χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και η Raytheon το κατασκευάζει στις ΗΠΑ. Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πόσο ευαίσθητη είναι αυτή η τεχνολογία. Υπάρχουν άλλα αναχαιτιστικά εκεί έξω που θα μπορούσαν να πωληθούν πιο λογικά, όπως το Spyder της Rafael τονίζει ο αναλυτής.

Το Iron Dome είναι ένα πρωτοφανές σύστημα και έχει αναβαθμιστεί και σύντομα θα του προστεθούν λέιζερ. Αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη σύνδεση Ισραήλ - ΗΠΑ εδώ. Και επίσης πόσο ευαίσθητο είναι το σύστημα.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ:
Επί 50 χρόνια κυβερνά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πιστώνοντας τα χρήματα του Ελληνικού λαού για αγορά στρατιωτικών εξοπλισμών από τις Η.Π.Α. Το κερασάκι της τούρτας είναι η αγορά των 
Iron Dome και Drone Dome ώστε αυτή τη φορά, πλήν των Αμερικανών και των Γάλλων, να καρπωθούν και οι Ισραηλίτες τα χρήματα του Ελληνικού λαού.

Επισημαίνουμε ότι η εν λόγω τεχνολογία ούτε μυστική είναι , ούτε μοναδική , ούτε αποτελεί πανάκεια κατά κάθε κακόβουλου. 

Για εμάς, στο κοινωνικό μετερίζι μας , η πίστωση πακτωλού εκατομμυρίων - δις - για στρατιωτικούς εξοπλισμούς αποτελεί λανθάνουσα πολιτική η οποία υποβαθμίζει τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη της Ελληνικής κοινωνίας, ενώ για τους ''ειδικούς'' αποτελεί τον ''μπαμπούλα'' της Τουρκικής προκλητικότητας. 

Τονίζουμε ότι επί πενήντα και πλέον χρόνια δεσπόζει η Τουρκική προκλητικότητα και αντίστοιχα ανάλογα χρόνια κυβερνά το κόμμα της ΝΔ , το οποίο αντί να παρέχει επάρκεια κονδυλίων για ΈΡΕΥΝΑ και ΑΝΑΠΤΥΞΗ της ΠΑΙΔΕΙΑΣ διοχετεύει τον δημόσιο κορμπανά στις τσέπες των Αμερικανών κ.α χωρών.

Τέλος, για εμάς η διαχρονική προκλητικότητα έναντι της χώρας μας από την Τουρκία έχοντας ένα κόμμα εξουσίας το οποίο επί δεκαετίες δεν έχει στην φαρέτρα του πολιτικές ώστε η χώρα μας να αναπτυχθεί τεχνολογικά , καθώς και σε επίπεδο Παραγωγής Ελληνικών Εξοπλισμών , δηλώνει την ακαταλληλότητα διακυβέρνησης.

# Πολλά χρήματα για ένα software το οποίο χειρίζεται μια σειρά από ( ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ) κεραιοσυστήματα - πομπούς και δέκτες - ραντάρ - εκτοξευτέςκ.α. ώστε να αναχαιτίζει ρουκέτες και πυραύλους, καθώς επίσης, να παρεμβάλει τις συχνότητες των drones, είτε να τους ρίχνει μια δέσμη λέιζερ ώστε να τα καταστρέψει. 

# Επίσης, το ποσοστό επιτυχίας - 90% - όπως δηλώνουν οι Ισραηλινοί - είναι επιεικώς κατώτατο, διότι ένα επιτυχημένο σύστημα διαθέτει ποσοστό επιτυχίας 98%

# Το 10% σφάλματος - αποτυχίας - συνεπάγεται ότι αρκετοί πύραυλοι - ρουκέτες θα πέσουν σε κατοικημένες περιοχές με απόρροια πολλούς νεκρούς.


* Η 17Ν κ.α. οργανώσεις είχαν επιτύχει πλήγματα στόχων με κόστος δέκα ευρώ !!! απλά με έναν πλαστικό σωλήνα PVC για εκτόξευση ρουκετών. 

YΓ: Μήπως θυμάστε ορισμένοι/ες από τους ακροατές του ΓΛΥΦΑΔΑ FM ποιά εποχή είχα περάσει δημόσια την εν λόγω τεχνολογία που παράγουν σήμερα Αμερικάνοι και Ισραηλίτες ? 

- Σας υπενθυμίζω ότι η τοπική λειτουργία του σταθμού έπαυσε πριν από 17 χρόνια έπειτα απο σειρά διώξεων και κατασχέσεων με το πρόσχημα της άδειας λειτουργίας , ενώ άδεια λειτουργίας δεν διαθέτει κανείς ιδιοκτήτης Ραδιοφωνικού σταθμού στη χώρα μας ακόμα και σήμερα, ενώ στον Δήμο Γλυφάδας οι δήθεν ''εκπρόσωποι'' της τοπικής κοινωνίας έχουν καλύψει τις αξιώσεις χιλιάδων υποστηρικτών , ημετέρων , αυλοκολάκων , και επί του παρόντος κάνουν προσλήψεις ακόμα και χωρίς πτυχίο ειδίκευσης παρέχοντας μισθούς ώστε να υπάρχουν τοπικά , σε επίπεδο δήμου , εργαζόμενοι οι οποίοι θα παίζουν φλάουτο, φλογέρα, πίπιζα , γλωσσίδι , καραμούζα , φαγκότο, κόρνα , τσαμπούνα , μέχρι σφυρίχτρα και κουδουνίστρα !!! 

- Άλλωστε 50 χρόνια η αργομισθία από το κόμμα της ΝΔ είναι εδραιωμένη στη χώρα μας. Βλέπε γραφεία τύπου, υπουργών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, περιφερειαρχών, δημάρχων, προέδρων, διοικητών, διευθυντών, κ.α. Έχουν δαπανηθεί - διασπαθιστεί πολλά εκατομμύρια ευρώ - δις - με τα οποία σήμερα η χώρα θα ήταν εξοπλισμένη σε κάθε σπιθαμή της. ( Αντίστοιχα όλα τα υπόλοιπα κόμματα ακολούθησαν ταυτόσημο μοντέλο διακυβέρνησης. )

- Ήθελα να ήξερα αν υπάρχει έστω και ένας/μια από τους χιλιάδες που έτυχαν  των προνομίων να ''διαχειρίζονται'' για το τομάρι τους τα χρήματα του συνόλου, καθώς και όσων αιρετών - δημοτών εξυπηρέτησαν αναρίθμητες φορές , η καλύτερα εξυπηρετούνται επί σειρά ετών , τόσο οι ίδιοι όσο και πλειάδα έτερων οικίων τους , για δαύτους εκτός απο το τομάρι τους , τους οικίους , τους κολλητούς , και τους παραταξιακούς τους , αν θεωρούν ότι υπάρχει δήμος , όμως έπειτα από τόσα χρόνια - δεκαετίες καθίσταται αυταπόδεικτο ποιοι είναι και τι ακριβος είναι. (Προαναφέρεται.) Θα αποτελούσε υπερβολή να ειπωθεί ότι τους βλέπουμε όπως αυτοί βλέπουν τους Τούρκους πιστώνοντας τα χρήματα του Ελληνικού λαού ; Προκλητικοί π.τ.δ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Iron Dome , Drone Dome , και τα εκατομμύρια στους Αμερικανούς και τους Ισραηλίτες από την Νέα Δημοκρατία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">