ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ψυχρολουσία από το Εuractiv: Ακριβό φυσικό αέριο και ηλεκτρικό μέχρι το 2023


Το πρόβλημα των υψηλών τιμών σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια είναι πιθανό να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το 2023 , παρουσιάζοντας μεγάλες διακυμάνσεις, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έγγραφο που αποκάλυψε το Εuractiv.

Το οικονομικό επιτελείο προετοιμάζεται να αντλήσει πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για να στηρίξει τα νοικοκυριά και στο β’ εξάμηνο.

«Πιθανόν, ανάλογα με τις εξελίξεις να πρέπει το υπουργείο Οικονομικών μέσω του προϋπολογισμού πλέον και όχι του ταμείου ενεργειακής μετάβασης να έχει κάποιους πόρους διαθέσιμους σε δυσμενή σενάρια για το β εξάμηνο του 2022 προκειμένου να επιδοτήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.  (REAL FM)

Μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα ανακοινωθεί η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου και για τον Μάρτιο καθώς  η μέση τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος παραμένει στα 215 ευρώ η μεγαβατώρα και για τον Φεβρουάριο ενώ το φυσικό αέριο βρίσκεται στα 72 ευρώ.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

  • Τιμή χονδρικής ρεύματος: 215€ / MWh
  • Φυσικό αέριο 72 € / MWh

Πρόσθετα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Tα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση δεν είναι απλώς ανεπαρκή αλλά λειτουργούν και ως κίνητρο για τη διατήρηση υψηλών τιμών στην ενέργεια», τονίζει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. ((REAL FM)

«Είναι ακόμα ανάγκη να μπει ένα πλαφόν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στην περίφημη ρήτρα αναπροσαρμογής, ώστε να γνωρίζει ο καταναλωτής το μέγιστο και το ελάχιστο εκτιμώμενο ποσό που καλείται να πληρώσει», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. («Καθημερινή»)

«Η ακρίβεια δεν είναι “μπόρα που θα περάσει”, όπως κοροϊδεύει η κυβέρνηση, αλλά κάτι που θα έχει διάρκεια. Και φυσικά, δεν αντιμετωπίζεται με τα “ψίχουλα του μήνα” που κάθε φορά ανακοινώνει η κυβέρνηση, κάτω και από την πίεση βέβαια της λαϊκής διεκδίκησης», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι αποφάσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των φτωχότερων νοικοκυριών θα ληφθούν από την κυβέρνηση τον Απρίλιο.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Δεμερτζιάν

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/EYJpvgn
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ψυχρολουσία από το Εuractiv: Ακριβό φυσικό αέριο και ηλεκτρικό μέχρι το 2023 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">