ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καιρός: Πότε έρχεται νέος χιονιάς – Αναλυτική πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο (video)


Για νέα ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή, που ουσιαστικά θα φέρει νέο χιονιά μίλησε η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Πάττυ Σπηλιωτοπούλου μιλώντας στην εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο.

Όπως διευκρίνισε η ίδια, ο καιρός θα αλλάξει σημαντικά από την Κυριακή.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό “Bianca”, όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, φέρνει κακοκαιρία από απόψε τη νύχτα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, αλλά και πτώση θερμοκρασίας με πυκνά χιόνια στα κεντρικά και βόρεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες στα δυτικά και βροχές στα κεντρικά και βόρεια, με ενίσχυση από τη νύχτα και πυκνά χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα σταδιακές συννεφιές. Νοτιάδες, σταδιακά 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο βαθμιαία βοριάδες 3-5 και θερμοκρασία έως 14-16 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ
Σταδιακή συννεφιά από το απόγευμα και το βράδυ τοπικές βροχές. Σταδιακά νοτιάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Βαθμιαία συννεφιές, από το απόγευμα τοπικές βροχές και το βράδυ καταιγίδες. Σταδιακά νοτιάδες 3-5 και από τη νύχτα έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Έτσι λοιπόν, από τη νύχτα περιμένουμε τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Β. Ιόνιο, Ήπειρο, Δ. Στερεά και σταδιακά κατά τη διάρκεια της Κυριακής σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, Β/Α. Αιγαίο και Θράκη. Πυκνά χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου, Μακεδονίας (και σε χαμηλότερα υψόμετρα), Θεσσαλίας και από το απόγευμα της Θράκης και θυελλώδεις βοριάδες έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

ΔΕΥΤΕΡΑ
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωί στα θαλάσσια – παραθαλάσσια της Α. Μακεδονίας, της Θράκης και του Α. Αιγαίου και θα πέφτουν τα πυκνά χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της Α. Στερεάς. Θα πνέουν θυελλώδεις βοριάδες 8 μποφόρ στα πελάγη και θα πέσει αισθητά (3-5 βαθμούς)
η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια.

ΤΡΙΤΗ
Τοπικά ισχυρές βροχές το πρωί στα ανατολικά και νότια και κυρίως σε Κυκλάδες, Β. Κρήτη, Δωδεκάνησα, ενώ μέχρι το μεσημέρι θα συνεχιστούν τα πυκνά χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Α. Στερεάς και της Εύβοιας.

Δεν αποκλείεται να έχουμε και χιονοκαταιγίδες και οι ποσότητες χιονιού θα είναι ικανές να προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις, οπότε οι οδηγοί πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες…

Μετεωρολόγος ΕΡΤ: Πάττυ Σπηλιωτοπούλου

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/fw4P1hj
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καιρός: Πότε έρχεται νέος χιονιάς – Αναλυτική πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">