ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αντιπρ. Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στο Πρώτο: Τα χάπια ιωδίου του εμπορίου δεν προστατεύουν από ραδιενέργεια (audio)


«Δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο στην Ελλάδα ούτε και στο εξωτερικό χάπια ιωδίου τα οποία να είναι κατάλληλα να προστατεύσουν τον θυρεοειδή σε περίπτωση έκλυσης ραδιενέργειας» στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και ταμίας Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας Γιάννης Δαγρές.

Υπάρχει κόσμος που φτάνει στα φαρμακεία για να ζητήσει χάπια ιωδίου, αλλά δεν υπάρχει η φρενίτιδα που πριν 2 χρόνια είχε δημιουργηθεί με την κολχικίνη, λόγω της πανδημίας, σημείωσε ο κ. Δαγρές.

«Ο κόσμος περισσότερο ρωτάει τώρα και θέλει απαντήσεις σχετικά με αυτά τα χάπια. Αυτό που ξέρει ο κόσμος σαν χάπια ιωδίου και μπορεί να προστατεύσει έχει τουλάχιστον 400-500 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση ιωδίου σαν χάπι από τα συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Άρα δεν μπορεί να τα βρει κάποιος στο εμπόριο, ούτε στα φαρμακεία ούτε πουθενά, είναι κρατικά είδη. Ακόμα και τα χάπια ιωδίου που κυκλοφορούν ως συμπληρώματα διατροφής δεν είναι αθώα, δεν μπορεί κανείς να τα πάρει και να θεωρεί ότι είναι ασφαλή, γιατί ακόμα και αν κάποιος έχει έστω και μικρό πρόβλημα με τον θυρεοειδή του χωρίς να το ξέρει και πάρει αυτά τα συμπληρώματα διατροφής, μπορεί να απορρυθμίσει τον θυρεοειδή του, να βγάλει όζους, να πάθει επιπλοκές. Επίσης, αν τυχόν γίνει ποτέ έκλυση ραδιενέργειας, είναι τόσοι οι κίνδυνοι, τόσα τα απειλητικά πράγματα που θα συναντήσουμε, που η μικρότερη έννοια θα είναι ο θυρεοειδής μας» επισήμανε ο κ. Δαγρές.

Άρα ο κόσμος δεν πρέπει να τρέχει στα φαρμακεία γιατί δεν πρόκειται να βρει χάπια ιωδίου κατάλληλα για αυτή την περίπτωση, ενώ και τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι αθώα, δεν μπορεί να τα πάρει κανείς χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να κάνει κακό στην υγεία του, συνόψισε ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

 

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/xZ9uKrY
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αντιπρ. Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στο Πρώτο: Τα χάπια ιωδίου του εμπορίου δεν προστατεύουν από ραδιενέργεια (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">