ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τ. Χατζηβασιλείου στο Πρώτο: Θεμέλιο για ουσιαστική βελτίωση η χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν (audio)


«Το σημαντικό είναι ότι οι δύο ηγέτες εχθές είχαν μια συναντίληψη, ότι δεν χρειαζόμαστε μια κρίση μέσα στην ήδη υπάρχουσα, γιατί το τοπίο έχει αλλάξει με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η Μεσόγειος θέλει σταθερότητα. Από κει και πέρα δόθηκε έμφαση στην θετική ατζέντα η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο τομής» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο διεθνολόγος και βουλευτής ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.

«Οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να μένουν ανοιχτοί ακόμη και την πιο δύσκολη ώρα, πρέπει να μιλάμε με την Τουρκία» συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ. «Για τον λόγο αυτό η χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών ήταν εξαιρετικά θετική, κυριάρχησε ένα καλό κλίμα το οποίο θα μπορούσε να γίνει θεμέλιο για μια ουσιαστική βελτίωση. Μένει να φανεί και στην πράξη το καλό κλίμα. Η Τουρκία πρέπει να επιδείξει συνέπεια σε αυτό. Δεν υπάρχουν αυταπάτες ότι τα προβλήματά μας μπορεί να λυθούν με ένα μαγικό ραβδί, είναι διαφορές που έρχονται από πάρα πολλά χρόνια πίσω, αναφέρομαι σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όμως μπορούμε να εστιάσουμε στην θετική ατζέντα για να χτίσουμε εμπιστοσύνη από τα μικρά και πιο καθημερινά ζητήματα» τόνισε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Αν εμπεδωθεί αυτό το θετικό κλίμα, προσέθεσε ο κ. Χατζηβασιλείου, τότε ανοίγει ο δρόμος για το επόμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, το πέμπτο στην σειρά, το οποίο, ανέφερε ότι θα μπορούσε να γίνει το φθινόπωρο στην Θεσσαλονίκη. «Το τελευταίο έγινε το 2016. Αν το κλίμα το επιτρέπει, εμείς είμαστε ανοιχτοί να φιλοξενήσουμε το επόμενο Συμβούλιο Συνεργασίας για μια νέα εποχή διμερούς σχέσης» είπε ο κ. Χατζηβασιλείου.

«Αυτά τα λίγα αρχικά σημεία κοινού βηματισμού μπορούν να αποτελέσουν την απαρχή για την οικοδόμηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης που τόσο πολύ λείπει από τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη θέση με το Διεθνές Δίκαιο και δεν αλλάζει η θέση μας ούτε δράμι σε αυτό. Πρέπει όμως και η Τουρκία να καταλάβει ότι η γειτονιά μας δεν έχει την πολυτέλεια για νέες κρίσεις και νέες εντάσεις. Και στο κάτω κάτω, ένα ήρεμο καλοκαίρι συμφέρει και την Τουρκία και την Ελλάδα, για την οικονομία, τον τουρισμό, είναι απαραίτητο και για τις δύο πλευρές» κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/TztvucM
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τ. Χατζηβασιλείου στο Πρώτο: Θεμέλιο για ουσιαστική βελτίωση η χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">